Jooga- ja Pilates opettajakoulutukset Oulussa

250H JOOGAOPETTAJAKOULUTUS 

 

Onko mielessäsi uusi ammatti jooga tai Pilates opettajana?

Kolmas ja paljon toivottu Pop Upin 250 tunnnin joogaopettajakoulutus alkaa keväällä 2022. Haku koulutukseen on nyt auki!

Opetamme asiakkaille ja koulutuksissa arvojemme ilo, yhteenkuuluvuus sekä turvallisuus- mukaisesti eli anatomisesti turvallisesti linjattua joogaa. Vaikka koulutuksessa on paljon teoriatietoa niin joogafilosofiasta, historiasta ja anatomiasta, koulutuksen tarkoitus ei ole käydä kokonaan ihmisen anatomiaa, fysiologiaa ja biomekaniikkaa läpi vaan opettaa tuleva joogaopettaja ymmärtämään mitkä asiat ovat joogaharjoituksen kannalta tärkeitä, miten ne käyttäytyvät harjoituksessa ja miten motivoida oppilasta harjoittelemaan omaa kehoaan kunnioittaen ja turvallisesti, omalla tasollaan. Yhtä lailla haluamme viedä eteenpäin joogan filosofiaa ja historiaa, mihin kaikki harjoittelu pohjaa. Koulutus sisältää myös runsaasti käytännön harjoittelua niin opettajan johdolla, pienryhmissä, itse ohjaten kuin omatoimisesti. Koulutuksemme ei opeta minkään tietyn koulukunnan joogaa vaan pyrimme tarjoamaan tuleville opettajille mahdollisimman monipuolisen kokonaisuuden joogaopettajan perusopinnoiksi.

 

MODUULIEN AJANKOHDAT RYHMÄ III 2022

 

1. 18-20.2.22

2. 8-10.4.22

3. 13-15.5.22

4. 10-12.6.22

5. 19-21.8.22

6. 9-11.9.22

7. 14-16.10.22

 

Opetus tapahtuu Oulun lähellä Kiimingin Urheilijoiden suuressa peilisalissa ja kaikki tarvittavat välineet saat koulutuksen ajaksi Pop Upilta. Lähiopetusta koko koulutuksen aikana on 200h. Lisäksi 50h etätehtäviä, kotiläksyjä sekä opetusharjoittelu ja loppukoe kirjallisena ja omaa ryhmää opettaen.

Koulutuksessa saat heti ensimmäisellä kerralla kattavan manuaalin ja kuvapankin, käyttöoikeuden Pop Upin videopalveluun omaa harjoittelua varten sekä pääsyn ryhmän omaan salaiseen FB- ryhmään. Koulutus tulee myös olemaan Pop Up Yoga Finlandin pääasiallainen rekrytointikanava!

Koulutuksen pääopettajina toimivat Pop Upin Maria ja Katja. Lisää opettajista alempana.

HINTA

Koulutuksen hinta on 2900€ sis alv (alv erottelun saat laskun mukana). Koulutuksen voi maksaa osissa ilman eri kustannuksia ja haku koulutukseen avataan N Y T! Kannattaa olla nopea ja laittaa vapaamuotoinen hakemus Marialle maria@popupyogaoulu.com Vastaan mielelläni myös kaikkiin lisäkysymyksiin. Koulutusryhmä pidetään pienenä – 10 henkilöä joten saat vamasti henkilökohtaista opetusta.

MITÄ OPIT KOULUTUKSESSA?

Koulutus sisältää joogan historian ja filosofian opiskelua, anatomiaa, fysiologiaa ja biomekaniikkaa joogan kannalta, Koulutuksen jälkeen osaat opettaa joogaa sekä suunnitella turvalliset tuntirakenteet. Käymme läpi eri joogamuotoja sekä joogassa käytettävät välineet, vammat, raskausajan jooga, avustaminen sekä äänen- ja musiikin käyttö jooga tunnilla. Koulutuksen kesto on 250h joista 200h käydään seitsemällä lähijaksolla, tuntimäärään ei lasketa taukoja. 50 tuntia on opetusharjoittelua, kotitehtäviä ja jokaisella kurssilaisella on kaksi omaa joko lähikeskustelua tai online keskustelua opettajan kanssa, missä suunnitellaan yhdessä miten koulutuksesta on juuri sinulle hyötyä tulevaisuudessa.

Asanaharjoittelun lisäksi sukellamme joogan filosofiaan ja historiaan ja saat hyvät perustiedot joogafilosofiasta ja tutustut sen perusteoksiin. Tutustumme myös joogateksteihin ja joogiseen maailmankuvaan ja siihen ”Mitä jooga on”? Tulet opiskelemaan myös joogan etiikkaa, pranayamoja, keskittymis- ja meditaatioharjoituksia.

KENELLE?

250h edellyttää sinulta noin 250–300 opiskelu- ja ohjaustunnin panostusta koulutuksen aikana. Mukaan hakevilta toivotaan taustana 2–4 vuoden tiivistä joogan asanaharjoittelua.

KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat Pop Upin pitkän linjan liikunta-alan konkarit Maria ja Katja.

Maria Kauppi

Maria Kauppi on Pop Up Yoga Oulun ja Rovaniemen perustaja. Marian pitkä – melkeinpä elämän mittainen joogaura alkoi jo 13-vuotiaana (-93). Sen jälkeen mattoa on rullattu auki niin Kiinassa, Berliinissä kuin Kaliforniassa asuessa.

Kuntokeskuksista 1999 jumppahommista aloittaneen Marian joogan ohjauskokemusta ei ihan noin pitkältä ajalta löydy vaan joogan ohjaaminen alkoi vasta 2000- luvun alussa. Maria on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja ja kouluttautunut Hathajooga ohjaajaksi, pilates opettajaksi sekä käynyt lukuisia workshoppeja ja koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisimpänä isompana kokonaisuutena Villa Mandalan RYT 200 (nyt E-RYT 200 & YACEP)  ja Tiibetiläinen äänimaljakoulutus. Tällä hetkellä Maria opiskelee myös oman mentorin Katja Liljan opastuksessa. Maria kouluttautuu vuosittain ja ylläpitää ammattitaitoaan osallistumalla workshoppeihin ja kursseille säännöllisesti – uusimpana raskausajan ja synnytyksen jälkeisen joogan turvalliseen ohjaamiseen Hamin (Hanna-Mari Niemisen) opissa. Maria on toiminut myös (FAF) Personal Trainerina vuodesta 2002 ja Trainereiden kouluttajana (FAF) vuodesta 2015.

Joogaa ei Marian tunneilla lokeroida vaan mennään fiiliksen mukaan – päivän tunteen mukana, Maria on mm. vienyt joogaa Crossfit saleille sekä Suomessa että ulkomailla! Marian tunnilla on tekemisen meininki – hyvällä fiiliksellä, rentoutumista ja turvallisuutta unohtamatta! Jooga menee päästä varpaisiin ja sinäkin tulet jäämään siihen koukkuun!

Marian ja koko Pop Upin meininkiä kuvastaa parhaiten Pop Upin arvot: ilo, yhteenkuuluvuus ja turvallisuus.

Katja Karppinen

Katja Karppinen on Lahdesta syntyisin ja Rovaniemen kautta Ouluun kotiutunut joogaopettaja. Ryhmäliikuntaa Katja on ohjannut vuodesta -94 alkaen. Rovaniemen ammattikorkeakoulusta vuonna 2001 hän valmistui Kuntoutuksen ohjaajaksi. Ouluun hän muutti 2002 ja aloitti työskentelyn Oulun Edenin Hyvinvointipalveluissa tehden erilaisia ryhmäohjauksia, kuntotestauksia sekä yksilöhoitoja. Koulutetuksi hierojaksi Katja valmistui vuonna 2009, jonka lisäksi hän on käynyt useita erilaisia aromahieronta, intialaisen päähieronnan ja kuumakivihieronna kursseja.

Jooga ja pilates ovat olleet jo -90 luvun puolelta oma harrastuksensa, mutta intohimo joogaan syttyi 2010 liikuntakeskuksen järjestämän hathajooga –koulutuksen kautta. Viikko ohjelmaan tuli tämän jälkeen joogaohjaukset jäädäkseen. Tunnit olivat monentyylisiä: dynaamisia Flowjooga ja fitjooga tunteja, sekä hieman kevyempiä tule-jooga, seniorijooga sekä tuolijooga ryhmiä. Pilatesohjaaja-koulutuksen Katja kävi 2011.

Erilaista näkökulmaa joogaan edusti 2017 keväällä Katja käyty yin-jooga koulutus. Tieto-taitoja kehittääkseen Katja halusi perehtyä joogan historiaan perinpohjaisemmin ja näin ollen hakeutui joogaopettajakoulutukseen Marian suosittelemana. Toukokuussa 2018 Katja valmistui Yoga Alliancen hyväksymästä Villa Mandalan RYT 200 joogaopettajakoulutuksesta (nyt E-RYT 200 & YACEP) , jonka parasta antia olivat joogan anatomiset linjaukset. Heti tämän perään Katja suoritti yhdessä Marian kanssa Tiibetiläisen äänimalja- ja sointukylpy koulutuksen Kirkkonummella.

Tällä hetkellä Katja työskentelee Pop Up Yoga Oulun lisäksi Vuolle opistolla päätoimisena liikunnan tuntiopettajana sekä tekee osa-aika yrittäjänä myös hierontoja.

”Rakastan joogan monipuolisuutta, sekä tyylien erilaisuutta. Flow-joogan fyysistä haastetta, Iyengar joogan asentojen tarkkoja linjauksia. Passiivisemman yin-joogan tai restoratiivisen joogan rauhaa, täydellistä irtipäästämistä ja meditatiivista vaikutusta.”

Hae mukaan nyt maria@popupyogaoulu.com

Varaamalla sitoudut näihin varausehtoihin https://bit.ly/31Ovgr3

_12-07-10.22.05

JOOGA & RASKAUS- kurssi joogaopettajille, joogaohjaajille, äitiysfysioterapeuteille, pilates- ohjaajille, liikunta-alan ammattilaisille – 2-3.4. 

 
”Olen raskaana ja haluan tulla sun joogatunnille. Voinko tulla?” 

”Voinko seistä päälläni vaikka olen raskaana?”
 
”Synnytyksestäni on nyt 3 viikkoa, voinko jo tulla sun joogatunnille?”
Mitä vastaat kysyjille?
 
Raskaus on yksi tavallisista poikkeustilanteista, jonka joogaopettaja oppilaansa kanssa kohtaa. Jokaisen joogaopettajan ei tarvitse osata ohjata varsinaista raskaus- tai äitiysjoogaa, mutta opettajan on hyvä osata kohdata raskaana oleva asiakas sekä varioida omaa opetustaan mahdollisuuksien mukaan raskaana olevalle sopivaksi. Myös synnytyksen jälkeisessä postpartumajassa on omat keholliset ja henkiset haasteensa. Silloinkin sopiva jooga voi olla hyvä apu ja oikein tehtynä myös turvallinen harjoitus.
 
Jooga & raskaus -kurssi antaa joogaopettajalle työkaluja raskauden huomioimiseen omilla tunneilla sekä oppia myös synnytyksen jälkeisestä tilanteesta.
 
Lauantaina keskittymme raskauteen:
Perehdymme raskauden tuomiin keho-mielen muutoksiin ja siihen, miten ne vaikuttavat joogan harjoittamiseen raskauden eri vaiheissa. Opit mitä voit odottajalle turvallisesti ohjata sekä saat käsityksen siitä, mitä kannattaa joogasta raskausaikana jättää pois ja miksi.
 
Sunnuntaina paneudumme synnytyksen jälkeisiin muutoksiin ja postpartum-vaiheen erityisyyteen. 
 
Kurssilla opit paljon myös lantiosta ja lantionpohjasta sekä hengityksestä.
 
Ajankohta: la-su 2.-3.4.2022 klo 10-17.30 molempina päivinä.

Paikka: Pop Up Yoga Oulu / Tanssittamo Hiukkavaara

Hinta: 260€ (sis. alv 24%)
 
Sitovat ilmoittautumiset ja kyselyt popupyogaoulu@gmail.com tai 0440188486/Maria, saat paluuviestinä varausvahvistuksen ja lähempänä kurssia laskun ja info- kirjeen. Laskutamme kurssin maaliskuussa. Varaamalla sitoudut näihin varausehtoihin https://bit.ly/31Ovgr3
 
Kurssin opettajana on Hanna-Mari Nieminen, monipuolinen raskausjoogan asiantuntija joka on työskennellyt odottajien kanssa vuosia. Hamin ohjaama jooga pohjaa pääasiassa Vanda Scaravellin lähestymistapaan ja pre- ja postnataljoogaa hän on opiskellut useiden opettajien kanssa. Oma äitiys on ollut tärkeä osa Hamin joogapolkua. Joogan opettamisen ohella hän työskentelee doulana ja Spinning Babies®-synnytysvalmentajana. Tutustu myös Hamin kirjoihin Joogaa raskausaikaan – Ihme sisälläsi sekä Äitivuosi – viisautta, vinkkejä & vertaistukea.

Lisää Hamista:
www.hamila.fi
insta & FB: @haminieminen
 
******

_M6A3204

 

POP UPIN PILATES OPETTAJAKOULUTUS

 

Kysytty ja toivottu Pop Upin Pilates opettajan peruskoulutuksen haku on nyt AVATTU! 

MODUULIEN AJANKOHDAT RYHMÄ I 2022

  1. 3-4.9.
  2. 1-2.10.
  3. 5-6.11.

Opetus tapahtuu Oulun lähellä Kiimingin Urheilijoiden suuressa peilisalissa ja kaikki tarvittavat välineet saat koulutuksen ajaksi Pop Upilta. Lähiopetuksen lisäksi koulutus sisältää etätehtäviä, kotiläksyjä sekä opetusharjoittelun sekä loppukokeen kirjallisena ja omaa ryhmää opettaen.

Koulutuksessa saat heti ensimmäisellä kerralla kattavan manuaalin ja kuvapankin, käyttöoikeuden Pop Upin Videopalveluun omaa harjoittelua varten sekä pääsyn ryhmän omaan salaiseen FB- ryhmään. Koulutus tulee myös olemaan Pop Up Yoga Finlandin pääasiallainen rekrytointikanava!

Koulutuksen pääopettajina toimivat Pop Upin Maria ja Katja. Lisää opettajista alempana.

HINTA

Koulutuksen hinta on 1400€ sis alv (alv erottelun saat laskun mukana). Koulutuksen voi maksaa osissa ilman eri kustannuksia ja haku koulutukseen avataan N Y T! Kannattaa olla nopea ja laittaa vapaamuotoinen hakemus Marialle maria@popupyogaoulu.com Vastaan mielelläni myös kaikkiin lisäkysymyksiin. Koulutusryhmä pidetään pienenä – 10 henkilöä joten saat vamasti henkilökohtaista opetusta.

KENELLE? 

Mukaan hakevilta odotetaan anatomian ja fysiologian perustuntemusta sekä aktiivista Pilates- harjoittelua noin kahden vuoden ajalta.

MITÄ OPIT KOULUTUKSESSA?

Koulutus sisältää Pilateksen anatomian ja fysiologian sekä historian opiskelua. Koulutuksen jälkeen osaat opettaa Pilatesta sekä suunnitella turvalliset tuntirakenteet. Käymme läpi eri Pilates tyylit eli klassikot, Pilateksen yleisimmät välineet, TULE- ystävällisen Pilateksen periaatteet sekä toiminnallisen Pilateksen. 

KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat Pop Upin pitkän linjan liikunta-alan konkarit Maria ja Katja.

Maria Kauppi

Maria Kauppi on Pop Up Yoga Oulun ja Rovaniemen perustaja. Marian pitkä – melkeinpä elämän mittainen joogaura alkoi jo 13-vuotiaana (-93). Sen jälkeen mattoa on rullattu auki niin Kiinassa, Berliinissä kuin Kaliforniassa asuessa. Joogan lisäksi Maria on harrastanut ja opettanut Pilatesta melkein 20- vuotta. 

Kuntokeskuksista 1999 jumppahommista aloittaneen Marian joogan tai Pilateksen ohjauskokemusta ei ihan noin pitkältä ajalta löydy vaan joogan ohjaaminen alkoi vasta 2000- luvun alussa ja Pilateksen hieman myöhemmin. Maria on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja ja kouluttautunut Hathajooga ohjaajaksi, Pilates opettajaksi sekä käynyt molemmista lajeista lukuisia workshoppeja ja koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisimpänä isompana kokonaisuutena Villa Mandalan RYT 200 (nyt E-RYT 200 & YACEP)  ja Tiibetiläinen äänimaljakoulutus. Tällä hetkellä Maria opiskelee myös oman mentorin Katja Liljan opastuksessa. Maria kouluttautuu vuosittain ja ylläpitää ammattitaitoaan osallistumalla workshoppeihin ja kursseille säännöllisesti – uusimpana raskausajan ja synnytyksen jälkeisen joogan turvalliseen ohjaamiseen Hamin (Hanna-Mari Niemisen) opissa. Maria on toiminut myös (FAF) Personal Trainerina vuodesta 2002 ja Trainereiden kouluttajana (FAF) vuodesta 2015.

Marian Pilates tunneilla on tarkka mutta mukava meininki – Marian ja koko Pop Upin meininkiä kuvastaa parhaiten Pop Upin arvot: ilo, yhteenkuuluvuus ja turvallisuus.
 
 
Katja Karppinen
 
Pilates koulutuksen jälkeen Katja on opettanut erilaisia pilates tunteja sekä klassisen harjoittelun että toiminnallisemman näkökulman kautta. Katjan tunneilla harjoitetaan pilatesta usein erilaisten pilates- ja jumppavälineiden kanssa, jotta sekä haastetaan että avustetaan liikkeiden suorittamisessa niin kehoa kuin mieltä. Tunneilla on usein kantava teema sekä ajatus mielekkäästä harjoittelusta kohderyhmän mukaan. Kokemusta Katjalla on erityisryhmistä, kuten senioreiden pilates tunneista.
 
 

Hae mukaan nyt maria@popupyogaoulu.com

Varaamalla sitoudut näihin varausehtoihin https://bit.ly/31Ovgr3