Pop Up Yoga Oulu Opettajat


🕉 Maria Kauppi  🕉

IMG_4979-2

Maria Kauppi on Pop Up Yoga Oulun ja Rovaniemen perustaja. Marian pitkä – melkeinpä elämän mittainen joogaura alkoi jo 13-vuotiaana (-93). Sen jälkeen mattoa on rullattu auki niin Kiinassa, Berliinissä kuin Kaliforniassa asuessa.

Kuntokeskuksista 1999 jumppahommista aloittaneen Marian joogan ohjauskokemusta ei ihan noin pitkältä ajalta löydy vaan joogan ohjaaminen alkoi vasta 2000- luvun alussa. Maria on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja ja kouluttautunut Hathajooga ohjaajaksi, pilates opettajaksi sekä käynyt lukuisia workshoppeja ja koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisimpänä isompana kokonaisuutena Villa Mandalan RYT 200 (nyt E-RYT 200 & YACEP) ja Tiibetiläinen äänimaljakoulutus. Tällä hetkellä Maria opiskelee myös oman mentorin Katja Liljan opastuksessa. Maria kouluttautuu vuosittain ja ylläpitää ammattitaitoaan osallistumalla workshoppeihin ja kursseille säännöllisesti. Maria on toiminut myös (FAF) Personal Trainerina vuodesta 2002 ja Trainereiden kouluttajana (FAF) vuodesta 2015. Tällä hetkellä Maria toimii Pop Upin 250h Joogaopettajakoulutuksen pääkouluttajana parinaan Katja.

Joogaa ei Marian tunneilla lokeroida vaan mennään fiiliksen mukaan – päivän tunteen mukana, Maria on mm. vienyt joogaa Crossfit saleille sekä Suomessa että ulkomailla! Marian tunnilla on tekemisen meininki – hyvällä fiiliksellä, rentoutumista ja turvallisuutta unohtamatta! Jooga menee päästä varpaisiin ja sinäkin tulet jäämään siihen koukkuun!

Marian ja koko Pop Upin meininkiä kuvastaa parhaiten Pop Upin arvot: ilo, yhteenkuuluvuus ja turvallisuus.


🕉 Katja Karppinen 🕉

_12-07-08.48.38

Katja Karppinen on Lahdesta syntyisin ja Rovaniemen kautta Ouluun kotiutunut joogaopettaja. Ryhmäliikuntaa Katja on ohjannut vuodesta -94 alkaen. Rovaniemen ammattikorkeakoulusta vuonna 2001 hän valmistui Kuntoutuksen ohjaajaksi. Ouluun hän muutti 2002 ja aloitti työskentelyn Oulun Edenin Hyvinvointipalveluissa tehden erilaisia ryhmäohjauksia, kuntotestauksia sekä yksilöhoitoja. Koulutetuksi hierojaksi Katja valmistui vuonna 2009, jonka lisäksi hän on käynyt useita erilaisia aromahieronta, intialaisen päähieronnan ja kuumakivihieronna kursseja. 
 
Jooga ja pilates ovat olleet jo -90 luvun puolelta oma harrastuksensa, mutta intohimo joogaan syttyi 2010 liikuntakeskuksen järjestämän hathajooga –koulutuksen kautta. Viikko ohjelmaan tuli tämän jälkeen joogaohjaukset jäädäkseen. Tunnit olivat monentyylisiä: dynaamisia Flowjooga ja fitjooga tunteja, sekä hieman kevyempiä tule-jooga, seniorijooga sekä tuolijooga ryhmiä. Pilatesohjaaja-koulutuksen Katja kävi 2011. 
 
Erilaista näkökulmaa joogaan edusti 2017 keväällä Katja käyty yin-jooga koulutus. Tieto-taitoja kehittääkseen Katja halusi perehtyä joogan historiaan perinpohjaisemmin ja näin ollen hakeutui joogaopettajakoulutukseen Marian suosittelemana. Toukokuussa 2018 Katja valmistui Yoga Alliancen hyväksymästä Villa Mandalan RYT 200 joogaopettajakoulutuksesta (nyt E-RYT 200 & YACEP), jonka parasta antia olivat joogan anatomiset linjaukset. Heti tämän perään Katja suoritti yhdessä Marian kanssa Tiibetiläisen äänimalja- ja sointukylpy koulutuksen Kirkkonummella.
Tällä hetkellä Katja työskentelee Pop Up Yoga Oulun lisäksi Vuolle opistolla päätoimisena liikunnan tuntiopettajana sekä tekee osa-aika yrittäjänä myös hierontoja.
 
”Rakastan joogan monipuolisuutta, sekä tyylien erilaisuutta. Flow-joogan fyysistä haastetta, Iyengar joogan asentojen tarkkoja linjauksia. Passiivisemman yin-joogan tai restoratiivisen joogan rauhaa, täydellistä irtipäästämistä ja meditatiivista vaikutusta.”  
 

Katja toimii myös aktiivisesti Pop Up Yogan hallinnossa ja kirjoittaa myös koulutusmateriaaleja, hän toimii Pop Upin 250h Joogaopettajakoulutuksen toisena kouluttajana Marian kanssa ja on päävastuussa Yin Joogaopettajakoulutuksessa sekä vastaa uusien opettajien perehdyttämisestä.

 

🕉 Jenni Holländer (äitiyslomalla) 🕉

jenni

Löydettyäni oman tieni joogan pariin syttyi kipinä jakaa tätä upeaa traditiota eteenpäin. Olen käynyt kokonaisvaltaisen joogaohjaajakoulutuksen (Yoga & Therapy), lastenjoogaohjaajakoulutuksen (Perhejooga) ja kesällä 2021 valmistuin joogaopettajaksi (Pop Up Yoga Oulu 250h).

Äänimaljahoidon koulutuksen myötä sointukylpyjen pitämisestä on myös tullut tärkeä tapa edistää kehon ja mielen luonnolliseen tasapainoon palautumista. Maljojen harmonisesta soinnista saat nauttia kanssani Pop Upin kautta usein esimerkiksi ohjaamieni tuntien alku-ja loppurentoutuksissa ja pidemmistä sointukylvyistä päiväretriiteillä ja tapahtumissa.

Päivätyössäni varhaiskasvatuksen opettajana minua ohjaa pedagoginen rakkaus. Sydämen kuuntelu, aito läsnäolo ja tekemisen ilo ohjaavat toimintaani niin lasten kuin aikuistenkin parissa. Tunneillani kannustan jokaista harjoittelemaan omaa kehoa kuunnellen, sitä sopivasti haastaen.


🕉 Tiitta Kartiovaara 🕉

tiitta

Tiitta on tehnyt monipuolisesti töitä terveys- ja liikunta-alalla yli 20 vuotta yrityksissä, yhdistyksissä, firmoissa, yksityisillä saleilla, seuroissa, kansalaisopistoissa jne. Ryhmä- ja yksilöohjaustyön lisäksi hän on toiminut mm. erityisopettajana aikuisoppilaitoksessa (ARLAINSTITUUTTI) aineina liikunta ja terveyskasvatus, liikkumistaito sekä ergonomia, hierojana yrityksissä sekä kuntotestaajana.

Tiitalta löytyy koulutustaustaa niin pitkän liikunnanohjaajakoulutuksen (LOT Pajulahti, erik erityisryhmät) kuin hieroja-, ravintovalmentaja- ja opettaja (AOKK) muodossa. Lisäopinnot ovat vieneet mukanaan mm. Pilates Health ohjaajatutkinnnon, seikkailukasvatusopintojen (Tornio HUMAK), yrittäjän ammatti- ja tuotekehitystutkintojen (RASTOR) pariin.

Joogaharrastus alkoi vuosia sitten Helsingissä Astangajoogalla ja vuosien varrella innostus eri joogamuotoja kohtaan on kasvanut. Viimeiset kaksi vuotta intohimona on perinteisten lattiajoogamuotojen lisäksi ollut akrojooga.

Monipuolinen tausta näkyy myös Tiitan ohjaustyylissä, “tirehtööriltä” löytyy kaikille sopiva tyyli ja tapa harrastaa joogaa tai pilatesta. Huolelliset linjaukset, vartalon hyvä kannattelu, hyvä hengitys sekä omaa kehoa haastava ja salliva harjoittelu takaavat turvallisen sekä mielekkään kehon ja mielen harjoituksen. Onnistumiset, yhdessä tekemisen ilo ja elämyksellisyys kuuluvat keskeisesti Tiitan tunneille.


🕉 Saara Pudas 🕉

Saara.jpg

Aloitin joogan opiskeluaikanani noin 10 vuotta sitten. En ole koskaan ollut kovin liikunnallinen, mutta astangajoogasta sain välittömästi sellaisen kokemuksen, että tiesin sen olevan juttuni. Joogaharjoitus jäi valmistumisen ja perheen perustamisen jälkeen muutamaksi vuodeksi, koska nykyisellä kotipaikkakunnallani ei ollut joogaa tarjolla.

Joogasta tuli kunnolla osa jokapäiväistä elämääni neljä vuotta sitten, kun lähdin mukaan Anne Nuotion kaksivuotiseen astangajoogakoulutukseen. Olen myös valmistunut Villa Mandalan RYT200-koulutuksesta ja kesällä olen menossa saman kouluttajan yinjooga-koulutukseen. Astangajooga on minulle edelleen tärkein harjoitus ja opiskelen tällä hetkellä myös Anne Nuotion kanssa hänen kehittämäänsä sakraalijoogaa.

Säännöllinen joogaharjoitus ja joogafilosofia avaavat minulle koko ajan uusia oivalluksia elämästä ja olemisesta. Jooga, pohjoinen luonto ja perheeni ovat tärkeimmät voimavarani ja loputtomat kiitollisuuden aiheeni. Opettajuus on minulle uutta ja jännittävää, mutta odotan innolla tulevia kursseja ja erityisesti Pop upin Marian kanssa järjestettävää Lapin retriittiä kotikylässäni Kilpisjärvellä. Mielestäni jooga sopii täydellisesti yhteen kauniin, karun, herkän ja samalla niin voimakkaan tunturiluonnon kanssa!

 

🕉 Seija Koskela 🕉

Seija

 

Seija on ammatiltaan Fysioterapeutti. Hän on myös Villa Mandalasta valmistunut joogaopettaja (RYT200 & YinJooga). Hän on toiminut kuntosaleilla ryhmäliikuntaohjaajana noin 15 vuoden ajan. Ohjauskokemusta on kertynyt niin rauhallisten sekä kovempien tuntien puolelta runsaasti.

Intohimona Seijalla on toiminnallinen harjoittelu sekä anatomiset linjaukset joogaharjoittelussa.


🕉Heli Karila 🕉

heli-1

Heli on valmistunut joogaopettajaksi (RYT200) ja yinjoogan opettajaksi Villa Mandalasta, Loviisasta. Lisäksi Heli on osallistunut useisiin erilaisiin joogaworkshoppeihin ja -koulutuksiin vuosien varrella.

Liikuntaharrastukset monissa eri muodoissa ovat liikuttaneet Heliä jo teini-iästä lähtien. Jooga tuli hänen elämäänsä mukaan reilu seitsemän vuotta sitten. Intensiivinen joogaharjoittelu johti siihen, että Heli hakeutui joogaopettajaopintoihin.

Helille selkiytyi joogaopettajaopintojen aikana entistä enemmän se, että hän haluaa opettaa joogaa muillekkin ja sitä kautta jakaa ”ilosanomaa” lajin tuomasta hyvästä olosta kehoon ja mieleen. 

Heli opettaa joogaa Rovaniemellä parille ryhmälle. Joogaopetus on Helille mukavaa vastapainoa päivätyölle. 

 

🕉 Saana-Tuulia Lipponen  🕉

ST

Saana-Tuulia on pitkänlinjan kehollisuuden ammattilainen. Joogan ensi kokemukset tuli jo 90-luvulla kilpaurheilun vastapainona, mutta säännöllinen Joogan harjoittaminen alkoi 2009 Astanga Joogalla. Totesin tuolloin Joogan erinomaiseksi harjoitusmuodoksi tukemaan tanssijuuttani. Olen opiskellut Kokonaisvaltaiseksi Jooganohjaajaksi 200H ja omaan monen vuoden opiskelun ja työkokemuksen myös tanssin saralta. Nyt ohjaan myös useita Joogaryhmiä Rovaniemellä.

Minua kutsuu luonto, hiljaisuus ja hengittäminen sekä vastapainona liike, rytmi ja leikki. Pyrkimys tasapainoon ja omaan totuuteen on tie jota tutkin, ja on ilo jakaa se mahdollisimman monen kanssa.
 
 

🕉 Heidi Pohjonen  🕉

heidi

Heidi on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja yli 20 vuotta ja kouluttautunut pilates-ohjaajaksi. Heidi työskentelee lääkärinä, opiskelee liikuntatieteiden maisteriksi, valmentaa liikkujia ja on erityisen kiinnostunut liikunnan ennaltaehkäisevästä ja kuntouttavasta roolista. Pilates-tunneilla pyritäänkin huomioimaan nykytietämys ihmisen kehosta ja soveltamaan perinteisiä pilatesharjoituksia uudessa valossa. Heidi on myös alkanut perehtyä joogan maailmaan!

 


🕉 Anu Karoliina  🕉

Anu

Anu Karoliina on Pohjois-Suomen tyttöjä, mutta sittemmin kansainvälistynyt joogaopettaja. Jooga on ollut osa hänen elämäänsä 10 vuoden ajan. Hän on opiskellut ja opettanut Balilla, Suomessa ja Ranskassa, jonne hän on nyt kotiutunut. Tämän talven Anu viettää Balilla ja lähettää sieltä aurinkoa kaikille. Hän haluaa kutsua sinut tuntemaan yhteyden todelliseen sisimpääsi joogan kautta ja kokemaan sen parantavan voiman ja ilon omassa elämässäsi. Anu on erikoistunut balilaislähtöiseen Jooga Pranalaan, mutta opettaa myös yin- , flow- ja hathajoogaa. Anu opettaa kesäisin Suomessa, mutta myös joogaretriiteissä ja workshopeissa kansainvälisesti

 

🕉 Kari Kauppi 🕉 

kari

Tiimimme tekninen vahvistus Kari on Pop Upin Videopalvelun ja muiden teknistä osaamista vaativien juttujen takana. Päivätyökseen Kari kehittää digitaalisia palveluita. Karin harrastuksiin kuuluu joogan lisäksi eräily, perhokalastus ja surffaaminen.

 

🕉 David Viala 🕉 

david

Pop Upin vahvistus Ranskasta tuo paljon toivottua Ashtanga joogaa Pop Upin Videopalveluun! David opettaa englanniksi.

Ashtanga jooga on ollut osa Davidin elämää vuodesta 2013 lähtien, jolloin hän päätyi lajin pariin kärsittyään selkäongelmista intensiivisen kiipeilyharrastuksensa vuoksi. Hän huomasi saavansa joogasta avun selkäongelmiinsa. Hän huomasi että kehon notkeus ja mielenrauha kehittyvät hiljalleen harjoituksen myötä. Jooga opetti hänelle myös että päämäärä ei ole niin tärkeä kuin harjoitus itsessään. Ajan myötä joogan fyysiset puolet alkoivat antamaan tilaa myös joogan hienovaraisemmille vaikutuksille mieleen ja koko olemukseen.
David on intohimoinen joogan, mutta myös luonnon ja permakulttuurin puolestapuhuja ja tällä hetkellä hän pyörittää päätyökseen urbaania permakulttuuri-farmia Montpellierissa, Etelä-Ranskassa. Farmilla hän myös opettaa joogaa säännöllisesti.

Practicing rock climbing from an early age, he defines himself above all as a climber.
In 2013, due to back problems linked to his intense climbing practice, he crossed the threshold of the Ashtanga Yoga Paris studio. He found his back problems disappear in a few weeks. Along the time he discovered that flexibility and patience are above all consequences of the practice, rather than a goal or a pre-requisite. Little by little, the physical aspects of the practice started to give way to much more subtle aspects of the yoga. David considers himself an eternal student and curious for life. He transmits his passion for yoga with pleasure and humility. He is also a passionate advocate for permaculture and loves to share his yoga classes in an urban permaculture farm, Oasis Citadine, he has created in Montpellier in the South of France.


🕉 Anna Ruostepuro 🕉

anna

Annalla on pitkä ohjaajatausta liikunta-alalta, ja hänelle on tärkeää että jokainen, taustoistaan tai rajoitteistaa huolimatta, voi kokea ohjattavan lajin hyödyt. Näin ollen Annan tunneilla opetus tapahtuu sekä esimerkin että kielellisen ohjeistuksen voimin, ja opettajana Anna myös soljuu asiakkaiden joukkoon auttamaan kosketuksellakin tarvittaessa.
 
Annan tunneille on tervetullut kuka vaan, ja tunnit sopivan nimenomaan kaikille.
Anna on elämänmakuinen ja -myönteinen tyyppi, jonka nauru ei ehkä ole kaunein mutta ainakin se on aitoa ja sitä kuulee paljon.
 
Vapaalla Anna joogaa, juoksee ja viettää aikaa perheen, ystävien ja koiran kanssa. Meri ja luonto ovat tärkeitä elementtejä ja siellä vietetään aikaa kesät talvet.
Anna myös lukee ja koittaa pitää lukuisat viherkasvinsa elossa, huonoin tuloksin.


🕉 Marianne Hämäläinen 🕉

6ce6ddd5-1a8b-4aac-89aa-e378c8e9369a

Olen läsnäoleva ohjaaja, jonka tunneille jokainen on sydämellisesti tervetullut. Joogatunneillani pääset vahvistamaan kokonaisvaltaista, kehon ja mielen hyvinvointia lempeällä ja armollisella otteella. Ilmajoogatunneillani saat uudenlaista näkökulmaa joogaharjoitukseesi.

Olen liikkunut monipuolisesti lapsuudestani saakka ja tutustunut joogaan varhaisaikuisuudessani. Olen ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä vuosien ajan ja joogaa vuodesta 2018 alkaen. Joogan saralla olen kouluttautunut palauttavan joogan opettajaksi (RYT200), kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi, lasten joogaohjaajaksi sekä ilmajoogaohjaajaksi. Lisäksi olen opiskellut Hanna-Mari Niemisen opissa raskaus- ja äitiysjoogaa. Tällä hetkellä olen syventämässä oppejani kiinalaisen lääketieteen ja yinjoogan parissa. Joogan ja meditaation lisäksi intohimonani ovat tanssi ja ilma-akrobatia. Toimin myös Pop Upin Ilmajooga tuntien pääopettajana ja opettajakouluttajana


🕉 Teija Leinonen 🕉

Aloitin säännöllisen joogan 10 vuotta sitten astangasalilta ja huomasin joogan positiiviset vaikutukset kehossani ja mielessäni. Minulle joogassa onkin tärkeää hetkeen pysähtyminen sekä kehon- ja mielen kuunteleminen.  Oma joogaharjoitukseni koostuu hatha- ja astangaharjoituksesta sekä meditaatioharjoituksista. Olen käynyt lukuisia lyhyitä joogakoulutuksia ja -workshoppeja. Valmistuin pidemmästä Yoga Alliancen hyväksymästä RYT 200 Hathajooga-opettajakoulutuksesta vuonna 2020 ja RYT200 Yinjooga-,  restoratiivinen jooga- ja jooganidra koulutuksesta 2021 vuoden lopussa. 


Olen opettanut voimakkaampaa hathajoogaa, slow-joogaa sekä kehoa ja mieltä palauttavaa yiniä & restoa. Opettamisessa korostan tarkkaa ja turvallista harjoittelua. Tunneiltani löytyy usein joogavyöt, tyynyt ja joogatiilet.  Voit oppia tietoista läsnäoloa hengitysharjoitusten kautta ja palautua arjen kiireistä.


Vapaa-ajalla sydäntäni lähellä on luonnossa liikkuminen koiran kanssa sekä tietysti avantouinti ja kehonpainoharjoittelu.

🕉 Hannele Heinonen 🕉

Astangajooga on vaikuttanut elämässäni jo yli 10 vuotta, rakkaus lajiin tuntuu vaan syventyvän ja teen omaa harjoitusta säännöllisesti. Ohjaamisen aloitin tammikuussa 2019. Toivon osaavani ohjata Astangaa niin, että se palvelisi omalla tavallaan jokaisen ohjattavan tarpeita.

Olen käynyt Kokonaisvaltaisen joogan ohjaajakoulutuksen 2021, ja niillä opeilla ohjaan erittäin mielelläni lempeää Hathaa.

Opisken ja ohjaan myös kristillistä Hiljaisuuden Joogaa®, jossa yhdistyvät hengellisyys sekä  kehon ja mielen huolto joogan avulla.

Olen siis ”kotoisin” hyvin dynaamisen joogan parista, mutta pikku hiljaa hitaampi ja rauhallisempikin joogameno on alkanut puhutella minua.

Iloitsen myös Skumppajoogan ohjauksista sekä tykkään soittaa äänimaljoja Sointukylpyrentoutuksessa.

🕉 Satu Kokko 🕉

Kiinnostus terveyteen ja hyvinvointiin on vienyt minua eteenpäin niin opiskelu- kuin työelämässä. Aloitin ohjaajaurani 16-vuotiaana vuonna 2000 ja vuosien varrella olen valmentanut kaiken ikäisiä kamppailijoita ja kuntoilijoita, sekä yksilö- että ryhmätasolla. Liikunta-alan opintoni aloitin opiskelemalla liikuntaneuvojaksi kunto- ja terveysliikunta suuntauksella. Siitä eteenpäin olen opiskellut ja muokannut työnkuvaani elämäntilanteen ja kiinnostuksen mukaan. 

Joogasta innostuin useita vuosia sitten ja halusin kouluttautua opettajaksi.  Elämä töitä tekevänä kolmen lapsen äitinä toi haastetta polullani opettajaksi, sillä opettajaopinnot olivat pääasiassa etelässä. Kun lopulta löysin joogaopettaja opinnot Oulusta, päätin saman tien hypätä iloisin mielin mukaan. 

Joogaopettajana olen helposti lähestyttävä, iloinen ja sopivan vaativa. Haluan tarjota kanssajoogeille innostusta, haasteita, onnistumisen elämyksiä, sekä kehon ja mielen rauhoittumista. Nähdään tunneilla ❤

🕉 Heini Uusipaavalniemi 🕉

Aloitin joogan harjoittamisen 2011 Helsingissä asuessani. Harjoittelin monilla eri joogastudioilla, monien eri opettajien johdolla ja tutustuen moniin eri joogan suuntauksiin (mm. hatha, vinyasa flow, astanga ja yin). 2016 palasin takaisin kotikaupunkiini Rovaniemelle ja tällä hetkellä omaan harjoitukseeni kuuluu asana, pranayama, meditaatio sekä joogafilosofian opiskelu. Opettamisen aloitin keväällä 2019 ja kesäkuussa 2019 suoritin Gokul Hatha Yoga opettajakoulutuksen 200h. Gokul Yoga on Mahayogi Gokulacandra Dasin (Jani Jaatinen) opettama joogan harjoitusmuoto ja traditio sekä perusta omalle harjoitukselleni. Lasten joogaohjaajaksi valmistuin Perhejooga koulutuksesta 2021 ja raskausjoogaa olen opiskellut mm. äitiysjoogaopettaja Hanna-Mari Niemisen opetuksessa oman raskauteni aikana, sillä olen myös kahden ihanan lapsen äiti.

🕉 Kajsa Wickström 🕉

Kajsa Wickström on oululaistunut kokkolalainen, joka muutti Ouluun opiskelemaan yliopistossa ja huomasi viihtyvänsä kaupungissa niin hyvin, että jäi tänne Filosofian maisterin tutkinnon valmistumisen jälkeen. Jo opiskeluiden ohella kielialan työt veivät mennessään, ja Kajsa on vuodesta 2010 toiminut kääntäjänä ja tulkkina omassa yrityksessään. Istumatyön vastapainoksi jooga on tuonut hänelle helpotusta selkävaivoihin vuodesta 2004.

Kajsa on ollut Pop Upin vakioasiakkaita jo lähes yrityksen perustamisesta saakka, ja hänen kiinnostuksensa joogaan syveni ajan myötä säännöllisen harrastamisen ansiosta. Keväällä 2022 Kajsa aloitti Pop Up Yogan 250 tunnin joogaopettajakoulutuksessa, suunniteltu valmistuminen on loppuvuodesta. Kajsa haluaa opettajana olla helposti lähestyttävä ja avoin.  ”Ryppyotsaisuus” on hänen tunneillan kaukana, ja oman kehon kuunteleminen keskiössä. 

Tällä hetkellä Kajsan voi nähdä ohjaamassa skumppajoogaa tilausryhmille sekä kesällä 2022 myös ohjaamassa Ainolan puistossa. 

Parasta joogassa on Kajsan mielestä lempeät rankaa huoltavat liikkeet, lihaksia ja tasapainoa haastavat seisomasarjat sekä malasana – ja näitä tullaan takuulla näkemään hänen tunneillaan. Myös yin-joogan lempeä kehoa ja mieltä hoitava ote on lähellä hänen sydäntään. 

”Jooga on minulle ennen kaikkea kokonaisvaltainen hengähdystauko arjen keskellä, jossa keho saa kaipaamansa liikettä tai lepoa asanaharjoituksessa, ja jossa mielelle annetaan hetkeksi muuta tekemistä. Joogaamalla voin yksinkertaisesti paremmin, ja haluan välittää tämän ilosanoman myös muille.”

🕉 Emmi Keränen 🕉

Emmi on paljasjalkainen oululainen, joka löysi joogan ihanan maailman vuonna 2014 asuessaan muutaman vuoden Helsingissä. Tämän jälkeen Emmi on palannut joogamatolle usealla eri joogastudiolla, retriiteillä, liikuntakeskuksissa, leireillä ja viime vuosina yhä useammin ”kotijoogastudiollaan” kodinhoitohuoneessa. Emmin mielestä parasta joogassa on hetkeen keskittyminen, hengittäminen ja kehon kokonaisvaltainen hoitaminen. Jooga lisää kehon ja erityisesti mielen hyvinvointia sekä auttaa hahmottamaan, mikä elämässä on tärkeintä. Emmi on valmistunut Pop Upin joogaopettajakoulutuksesta vuonna 2022. 

Emmi on myös kouluttautunut ilmajoogaohjaajaksi. 

Opettajana Emmi on helposti lähestyttävä, iloinen, kannustava ja läsnäoleva. Hänen tunneilleen ovat tervetulleita liikunta- tai joogataustaan katsomatta kaikki, jotka kaipaavat ihanaa irtiottoa arjesta! 

Emmi opettaa Reeniksellä ilmajoogaa, flowjoogaa, yinjoogaa ja taaperojoogaa.

🕉 Hannele Savela 🕉

Hannelen joogapolku alkoi pitkälti toistakymmentä vuotta sitten, vuosien tanssi- ja ryhmäliikuntaharrastuksen jatkumona. Hannelelle jooga on elinvoiman ja elämänilon lähde, joka ulottaa positiiviset vaikutuksensa myös joogamaton ulkopuolelle ja saa harjoittajansa säteilemään hyvää mieltä ja oloa! Opettajana häntä inspiroi joogan monitahoisuus mielen, kehon ja hengityksen yhdistävänä harjoituksena. Hannele opettaa monipuolisesti sekä dynaamisempaa että lempeämpää hathajoogaa, näitä usein hengityksen rytmissä virtaavaan flow -joogaan yhdistäen. Myös yinjooga kuuluu Hannelen opetusvalikoimaan. Joogan opettamisessa Hannelelle on tärkeää kannustavan ja lempeän ilmapiirin luominen, sekä kehon ja mielen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahvistaminen. Hannele on suorittanut RYT-200 sertifioidun joogaopettajakoulutuksen Heartful Yoga Academyssa.

🕉 Nina Pökkylä 🕉

Ninan joogaharrastus alkoi 2014 astangan peruskurssilla ja vaihtui joogapainoitteisiin ryhmäliikuntatunteihin sekä Wall yogan pariin. Joogaopettajaksi Nina valmistui syksyllä 2022, reilusti keski-ikäisenä vailla mitään liikunta-alan koulutusta tai taustaa. Hän toivoo voivansa jakaa ilon tästä rakkaasta harrastuksesta harjoittelemalla yhdessä ihmisten kanssa, jotka haluavat samalla tavoin mahdollistaa kehonsa toimintakuntoisena ja tyytyväisenä mahdollisimman pitkään.
”Toivon, että tunneilla onnistumme yhdessä lahjoittamaan omalle kehollemme voimaa, palautumista tai avausta päivän tarpeesta riippuen, turvallisesti ja kehoamme kuullen”

🕉 Sari Hietaniemi 🕉

Sari on alunperin kouluttautunut liikunnanohjaajaksi ja toiminut ohjaajana ja valmentajana 15 vuoden ajan. Kiinnostus ihmisen anatomiaa ja terveyden edistämistä kohtaan sai Sarin jatkokouluttautumaan fysioterapeutiksi ja siirtymään päivätöihin erikoissairaanhoidon piiriin. Nämä kaksi ammattia tukevat toinen toistaan loistavasti ja yhdistyvät luontevasti pilateksen opettamisessa. Sari pystyy huomioimaan erilaiset vaivat ja rajoitteet kuntouttavalla otteella ja motivoimaan kohti vahvempaa ja elinvoimaisempaa arkea.

Sari on pilates opettajana tarkka ja kannustava. Tunneilla välittyy yhdessä tekemisen ilo ja onnistumisen riemu!

Pilatesharjoittelussa painottuu hengityksen ja liikkeen virtaavuus, kehon keskustan voima ja kontrolli. Harjoittelun myötä kehotietoisuus lisääntyy, ja näin oman vartalon hallinta ja kannatus kehittyy kaikessa liikkumisessa. Sari kertoo huomanneensa pilates harjoittelun positiiviset vaikutukset omissa harrastuksissaan: retkeilyssä, laskettelussa ja tanssissa, sekä isona voimavarana arjessa kolmen lapsen äitinä.

Sarin motto opettamisessa: ”Haluan auttaa kaikkia löytämään liikunnan ilon ja näin lisätä terveyttä ja hyvinvointia. Meissä on paljon enemmän voimaa, kuin uskommekaan!” 


🕉 Tanja Karhunen 🕉

Ensimmäisen joogakurssin olen käynyt lukioikäisenä ja sille tielle jäin. Olen opiskellut lapsijoogaohjaaksi ja jonain päivänä valmistun PopUp Yogan kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi. 

Joogassa minua kiehtoo keho-mieli-yhteys sekä mahdollisuus joogan soveltamiseen kaikille sopivaksi liikuntamuodoksi ja hyvän olon tuojaksi. 

Joogaohjaajana kannustan jokaista tekemään oman parhaansa ja iloa minulle opettajana tuo yhdessä tekeminen. 

Tunneillani toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita. Minut löytää opettamassa varmimmin Pyhätunturilta tai muualta Itä-Lapista.

Kuva: Aino Koistinaho