Pop Up Yoga Oulu Opettajat


🕉 Maria Kauppi  🕉

12-07-06.55.51

Maria Kauppi on Pop Up Yoga Oulun ja Rovaniemen perustaja. Marian pitkä – melkeinpä elämän mittainen joogaura alkoi jo 13-vuotiaana (-93). Sen jälkeen mattoa on rullattu auki niin Kiinassa, Berliinissä kuin Kaliforniassa asuessa.

Kuntokeskuksista 1999 jumppahommista aloittaneen Marian joogan ohjauskokemusta ei ihan noin pitkältä ajalta löydy vaan joogan ohjaaminen alkoi vasta 2000- luvun alussa. Maria on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja ja kouluttautunut Hathajooga ohjaajaksi, pilates opettajaksi sekä käynyt lukuisia workshoppeja ja koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisimpänä isompana kokonaisuutena Villa Mandalan RYT 200 (nyt E-RYT 200 & YACEP) ja Tiibetiläinen äänimaljakoulutus. Tällä hetkellä Maria opiskelee myös oman mentorin Katja Liljan opastuksessa. Maria kouluttautuu vuosittain ja ylläpitää ammattitaitoaan osallistumalla workshoppeihin ja kursseille säännöllisesti. Maria on toiminut myös (FAF) Personal Trainerina vuodesta 2002 ja Trainereiden kouluttajana (FAF) vuodesta 2015. Tällä hetkellä Maria toimii Pop Upin 250h Joogaopettajakoulutuksen pääkouluttajana parinaan Katja.

Joogaa ei Marian tunneilla lokeroida vaan mennään fiiliksen mukaan – päivän tunteen mukana, Maria on mm. vienyt joogaa Crossfit saleille sekä Suomessa että ulkomailla! Marian tunnilla on tekemisen meininki – hyvällä fiiliksellä, rentoutumista ja turvallisuutta unohtamatta! Jooga menee päästä varpaisiin ja sinäkin tulet jäämään siihen koukkuun!

Marian ja koko Pop Upin meininkiä kuvastaa parhaiten Pop Upin arvot: ilo, yhteenkuuluvuus ja turvallisuus.

(Kuva: Niina Sulkala)

Workshopit ja leirit  missä Maria opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Katja Karppinen 🕉

_12-07-08.48.38

Katja Karppinen on Lahdesta syntyisin ja Rovaniemen kautta Ouluun kotiutunut joogaopettaja. Ryhmäliikuntaa Katja on ohjannut vuodesta -94 alkaen. Rovaniemen ammattikorkeakoulusta vuonna 2001 hän valmistui Kuntoutuksen ohjaajaksi. Ouluun hän muutti 2002 ja aloitti työskentelyn Oulun Edenin Hyvinvointipalveluissa tehden erilaisia ryhmäohjauksia, kuntotestauksia sekä yksilöhoitoja. Koulutetuksi hierojaksi Katja valmistui vuonna 2009, jonka lisäksi hän on käynyt useita erilaisia aromahieronta, intialaisen päähieronnan ja kuumakivihieronna kursseja. 
 
Jooga ja pilates ovat olleet jo -90 luvun puolelta oma harrastuksensa, mutta intohimo joogaan syttyi 2010 liikuntakeskuksen järjestämän hathajooga –koulutuksen kautta. Viikko ohjelmaan tuli tämän jälkeen joogaohjaukset jäädäkseen. Tunnit olivat monentyylisiä: dynaamisia Flowjooga ja fitjooga tunteja, sekä hieman kevyempiä tule-jooga, seniorijooga sekä tuolijooga ryhmiä. Pilatesohjaaja-koulutuksen Katja kävi 2011. 
 
Erilaista näkökulmaa joogaan edusti 2017 keväällä Katja käyty yin-jooga koulutus. Tieto-taitoja kehittääkseen Katja halusi perehtyä joogan historiaan perinpohjaisemmin ja näin ollen hakeutui joogaopettajakoulutukseen Marian suosittelemana. Toukokuussa 2018 Katja valmistui Yoga Alliancen hyväksymästä Villa Mandalan RYT 200 joogaopettajakoulutuksesta (nyt E-RYT 200 & YACEP), jonka parasta antia olivat joogan anatomiset linjaukset. Heti tämän perään Katja suoritti yhdessä Marian kanssa Tiibetiläisen äänimalja- ja sointukylpy koulutuksen Kirkkonummella.
Tällä hetkellä Katja työskentelee Pop Up Yoga Oulun lisäksi Vuolle opistolla päätoimisena liikunnan tuntiopettajana sekä tekee osa-aika yrittäjänä myös hierontoja.
 
”Rakastan joogan monipuolisuutta, sekä tyylien erilaisuutta. Flow-joogan fyysistä haastetta, Iyengar joogan asentojen tarkkoja linjauksia. Passiivisemman yin-joogan tai restoratiivisen joogan rauhaa, täydellistä irtipäästämistä ja meditatiivista vaikutusta.”  
 

Katja toimii myös aktiivisesti Pop Up Yogan hallinnossa ja kirjoittaa myös koulutusmateriaaleja, hän toimii Pop Upin 250h Joogaopettajakoulutuksen toisena kouluttajana Marian kanssa ja on päävastuussa Yin Joogaopettajakoulutuksessa sekä vastaa uusien opettajien perehdyttämisestä.

(Kuva: Niina Sulkala)

Workshopit ja leirit  missä Katja opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit

 

🕉 Jenni Holländer 🕉

jenni

Löydettyäni oman tieni joogan pariin syttyi kipinä jakaa tätä upeaa traditiota eteenpäin. Olen käynyt kokonaisvaltaisen joogaohjaajakoulutuksen sekä lastenjoogaohjaajakoulutuksen (Perhejooga). Polku vie eteenpäin ja tällä hetkellä syvennän osaamistani Pop Up Yoga Oulun 250h joogaopettajakoulutuksessa.
 
 
Äänimaljahoidon koulutuksen myötä sointukylpyjen pitämisestä on myös tullut tärkeä tapa edistää kehon ja mielen luonnolliseen tasapainoon palautumista. Maljojen harmonisesta soinnista saat nauttia kanssani Pop Upin kautta usein esimerkiksi ohjaamieni tuntien alku-ja loppurentoutuksissa ja pidemmistä sointukylvyistä päiväretriiteillä ja tapahtumissa.
 
Päivätyössäni varhaiskasvatuksen opettajana minua ohjaa pedagoginen rakkaus. Sydämen kuuntelu, aito läsnäolo ja tekemisen ilo ohjaavat toimintaani niin lasten kuin aikuistenkin parissa. Tunneillani kannustan jokaista harjoittelemaan omaa kehoa kuunnellen, sitä sopivasti haastaen.

Workshopit ja leirit  missä Jenni opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit

 
 

🕉 Tiitta Kartiovaara 🕉

tiitta

Tiitta on tehnyt monipuolisesti töitä terveys- ja liikunta-alalla yli 20 vuotta yrityksissä, yhdistyksissä, firmoissa, yksityisillä saleilla, seuroissa, kansalaisopistoissa jne. Ryhmä- ja yksilöohjaustyön lisäksi hän on toiminut mm. erityisopettajana aikuisoppilaitoksessa (ARLAINSTITUUTTI) aineina liikunta ja terveyskasvatus, liikkumistaito sekä ergonomia, hierojana yrityksissä sekä kuntotestaajana.

Tiitalta löytyy koulutustaustaa niin pitkän liikunnanohjaajakoulutuksen (LOT Pajulahti, erik erityisryhmät) kuin hieroja-, ravintovalmentaja- ja opettaja (AOKK) muodossa. Lisäopinnot ovat vieneet mukanaan mm. Pilates Health ohjaajatutkinnnon, seikkailukasvatusopintojen (Tornio HUMAK), yrittäjän ammatti- ja tuotekehitystutkintojen (RASTOR) pariin.

Joogaharrastus alkoi vuosia sitten Helsingissä Astangajoogalla ja vuosien varrella innostus eri joogamuotoja kohtaan on kasvanut. Viimeiset kaksi vuotta intohimona on perinteisten lattiajoogamuotojen lisäksi ollut akrojooga.

Monipuolinen tausta näkyy myös Tiitan ohjaustyylissä, “tirehtööriltä” löytyy kaikille sopiva tyyli ja tapa harrastaa joogaa tai pilatesta. Huolelliset linjaukset, vartalon hyvä kannattelu, hyvä hengitys sekä omaa kehoa haastava ja salliva harjoittelu takaavat turvallisen sekä mielekkään kehon ja mielen harjoituksen. Onnistumiset, yhdessä tekemisen ilo ja elämyksellisyys kuuluvat keskeisesti Tiitan tunneille.


🕉 Saara Pudas 🕉

Saara.jpg

Aloitin joogan opiskeluaikanani noin 10 vuotta sitten. En ole koskaan ollut kovin liikunnallinen, mutta astangajoogasta sain välittömästi sellaisen kokemuksen, että tiesin sen olevan juttuni. Joogaharjoitus jäi valmistumisen ja perheen perustamisen jälkeen muutamaksi vuodeksi, koska nykyisellä kotipaikkakunnallani ei ollut joogaa tarjolla.

Joogasta tuli kunnolla osa jokapäiväistä elämääni neljä vuotta sitten, kun lähdin mukaan Anne Nuotion kaksivuotiseen astangajoogakoulutukseen. Olen myös valmistunut Villa Mandalan RYT200-koulutuksesta ja kesällä olen menossa saman kouluttajan yinjooga-koulutukseen. Astangajooga on minulle edelleen tärkein harjoitus ja opiskelen tällä hetkellä myös Anne Nuotion kanssa hänen kehittämäänsä sakraalijoogaa.

Säännöllinen joogaharjoitus ja joogafilosofia avaavat minulle koko ajan uusia oivalluksia elämästä ja olemisesta. Jooga, pohjoinen luonto ja perheeni ovat tärkeimmät voimavarani ja loputtomat kiitollisuuden aiheeni. Opettajuus on minulle uutta ja jännittävää, mutta odotan innolla tulevia kursseja ja erityisesti Pop upin Marian kanssa järjestettävää Lapin retriittiä kotikylässäni Kilpisjärvellä. Mielestäni jooga sopii täydellisesti yhteen kauniin, karun, herkän ja samalla niin voimakkaan tunturiluonnon kanssa!

Workshopit ja leirit  missä Saara opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit

 

🕉 Seija Koskela 🕉

Seija

Kuva: Miika Hämäläinen

Seija on ammatiltaan mm Fysioterapeutti. Hän on myös Villa Mandalasta valmistunut joogaopettaja (RYT200 & YinJooga). Hän on toiminut kuntosaleilla ryhmäliikuntaohjaajana noin 15 vuoden ajan. Ohjauskokemusta on kertynyt niin rauhallisten sekä kovempien tuntien puolelta runsaasti.

Intohimona Seijalla on toiminnallinen harjoittelu sekä anatomiset linjaukset joogaharjoittelussa.


🕉Heli Karila 🕉

heli-1

Heli on valmistunut joogaopettajaksi (RYT200) ja yinjoogan opettajaksi Villa Mandalasta, Loviisasta. Lisäksi Heli on osallistunut useisiin erilaisiin joogaworkshoppeihin ja -koulutuksiin vuosien varrella.

Liikuntaharrastukset monissa eri muodoissa ovat liikuttaneet Heliä jo teini-iästä lähtien. Jooga tuli hänen elämäänsä mukaan reilu seitsemän vuotta sitten. Intensiivinen joogaharjoittelu johti siihen, että Heli hakeutui joogaopettajaopintoihin.

Helille selkiytyi joogaopettajaopintojen aikana entistä enemmän se, että hän haluaa opettaa joogaa muillekkin ja sitä kautta jakaa ”ilosanomaa” lajin tuomasta hyvästä olosta kehoon ja mieleen. 

Heli opettaa joogaa Rovaniemellä parille ryhmälle. Joogaopetus on Helille mukavaa vastapainoa päivätyölle. 

(Kuva: Seija Koskela) 


🕉Marru Iso-Ahola 🕉

mokinrappusilla_parempi2

 
Mie löysin yin- ja flowjoogan pariin vuonna 2015 ja opiskelin joogaopettajaksi Villa Mandalassa, josta valmistuin maaliskuussa 2020 joogaopettajaksi. Suoritin syksyllä 2020 Yintonics – konseptin ensimmäisen koulutusosion, jossa syvennyimme yinjoogaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen.

 

 
Ohjaan lempeää, palauttavaa hathajoogaa ja aloitan kuluvan syksyn aikana yinjoogan, kiinalaisen lääketieteen ja akupainannat yhdistävien Yintonics – workshoppien ohjaamisen. Omissa harjoituksissani ja opetuksessani yhdistyy luonnollinen, – ja kehotietoinen hengitys, joogafilosofia, asanaharjoitukset, pranayamat sekä meditaatio. Tiibetiläiset äänimaljat ovat usein osa tunteja, sillä ohjaan myös äänimalja- ja gongirentoutuksia.
 

🕉 Saana-Tuulia Lipponen  🕉

ST

Saana-Tuulia on pitkänlinjan kehollisuuden ammattilainen. Joogan ensi kokemukset tuli jo 90-luvulla kilpaurheilun vastapainona, mutta säännöllinen Joogan harjoittaminen alkoi 2009 Astanga Joogalla. Totesin tuolloin Joogan erinomaiseksi harjoitusmuodoksi tukemaan tanssijuuttani. Olen opiskellut Kokonaisvaltaiseksi Jooganohjaajaksi 200H ja omaan monen vuoden opiskelun ja työkokemuksen myös tanssin saralta. Nyt ohjaan myös useita Joogaryhmiä Rovaniemellä.

Minua kutsuu luonto, hiljaisuus ja hengittäminen sekä vastapainona liike, rytmi ja leikki. Pyrkimys tasapainoon ja omaan totuuteen on tie jota tutkin, ja on ilo jakaa se mahdollisimman monen kanssa.
 
 

🕉 Heidi Pohjonen  🕉

 

heidi

 

Heidi on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja yli 20 vuotta ja kouluttautunut pilates-ohjaajaksi. Heidi työskentelee lääkärinä, opiskelee liikuntatieteiden maisteriksi, valmentaa liikkujia ja on erityisen kiinnostunut liikunnan ennaltaehkäisevästä ja kuntouttavasta roolista. Pilates-tunneilla pyritäänkin huomioimaan nykytietämys ihmisen kehosta ja soveltamaan perinteisiä pilatesharjoituksia uudessa valossa. Heidi on myös alkanut perehtyä joogan maailmaan!

Workshopit ja leirit  missä Heidi opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit

 

🕉 Marjo Mätäsaho  🕉

marjo

Jooga ja kehon sekä mielen hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, PT, kasvatustieteen maisteri ja nyt opiskelen liikunnanopettajaksi. Joogaa ja pilatesta olen ohjannut jo pitkään, mutta mindfulness on uutuuteni. Tunneillani pyrin aitoon läsnäoloon, rauhaan ja liikunnan tuomaan iloon.


🕉 Anu Karoliina  🕉

Anu

Anu Karoliina on Pohjois-Suomen tyttöjä, mutta sittemmin kansainvälistynyt joogaopettaja. Jooga on ollut osa hänen elämäänsä 10 vuoden ajan. Hän on opiskellut ja opettanut Balilla, Suomessa ja Ranskassa, jonne hän on nyt kotiutunut. Hän haluaa kutsua sinut tuntemaan yhteyden todelliseen sisimpääsi joogan kautta ja kokemaan sen parantavan voiman ja ilon omassa elämässäsi. Anu on erikoistunut balilaislähtöiseen Jooga Pranalaan, mutta opettaa myös yin- , flow- ja hathajoogaa. Anu opettaa kesäisin Suomessa, mutta myös joogaretriiteissä ja workshopeissa kansainvälisesti

 

🕉 Kari Kauppi 🕉 

kari

Tiimimme tekninen vahvistus Kari on Pop Upin Videopalvelun ja muiden teknistä osaamista vaativien juttujen takana. Päivätyökseen Kari kehittää digitaalisia palveluita. Karin harrastuksiin kuuluu joogan lisäksi eräily, perhokalastus ja surffaaminen.

 

🕉 David Viala 🕉 

david

Pop Upin vahvistus Ranskasta tuo paljon toivottua Ashtanga joogaa Pop Upin Videopalveluun! David opettaa englanniksi.

Ashtanga jooga on ollut osa Davidin elämää vuodesta 2013 lähtien, jolloin hän päätyi lajin pariin kärsittyään selkäongelmista intensiivisen kiipeilyharrastuksensa vuoksi. Hän huomasi saavansa joogasta avun selkäongelmiinsa. Hän huomasi että kehon notkeus ja mielenrauha kehittyvät hiljalleen harjoituksen myötä. Jooga opetti hänelle myös että päämäärä ei ole niin tärkeä kuin harjoitus itsessään. Ajan myötä joogan fyysiset puolet alkoivat antamaan tilaa myös joogan hienovaraisemmille vaikutuksille mieleen ja koko olemukseen.
David on intohimoinen joogan, mutta myös luonnon ja permakulttuurin puolestapuhuja ja tällä hetkellä hän pyörittää päätyökseen urbaania permakulttuuri-farmia Montpellierissa, Etelä-Ranskassa. Farmilla hän myös opettaa joogaa säännöllisesti.

Practicing rock climbing from an early age, he defines himself above all as a climber.
In 2013, due to back problems linked to his intense climbing practice, he crossed the threshold of the Ashtanga Yoga Paris studio. He found his back problems disappear in a few weeks. Along the time he discovered that flexibility and patience are above all consequences of the practice, rather than a goal or a pre-requisite. Little by little, the physical aspects of the practice started to give way to much more subtle aspects of the yoga. David considers himself an eternal student and curious for life. He transmits his passion for yoga with pleasure and humility. He is also a passionate advocate for permaculture and loves to share his yoga classes in an urban permaculture farm, Oasis Citadine, he has created in Montpellier in the South of France.


🕉 Kaisa Pernu 🕉

Olen ammatiltani fysioterapeutti ja käynyt kokonaisvaltaisen joogaohjaajan opinnot. Nautin, elän ja hengitän ihmisyydessä kehollisuutta, työn sekä omien harrastusten kautta. Joogassa pidän tärkeänä kehon rajojen kunnioittamista sekä hyvää linjausta harjoittelun aikana. Vahva psykofyysinen lähestymistapa näkyy ohjauksessani, nautin rauhallisuudesta ja pysähtymisestä kehon äärelle. Olen ohjannut työssäni joogaa paljon erityisryhmille ja kehitänkin jatkuvasti joogaosaamistani myös terapiatyöskentelyn tueksi.

Kaisa


🕉 Marianne Hämäläinen (äitiyslomalla) 🕉

Marianne on aurinkoinen, läsnäoleva ja lempeä ohjaaja, jonka tunneille jokainen on sydämellisesti tervetullut. Hän on ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä vuosien ajan ja on kouluttautunut joogan saralla kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi (200h), lastenjoogaohjaajaksi sekä ilmajoogaohjaajaksi.
Mariannen tunneilla pääset vahvistamaan kokonaisvaltaista hyvinvointiasi lempeällä ja armollisella otteella. Joogan lisäksi Mariannen intohimona ovat mm. tanssi ja ilma-akrobatia.

Marianne


🕉 Teija Leinonen 🕉

Aloitin säännöllisen joogaharjoittelun vuonna 2012 astangasalilta ja huomasin heti joogan positiiviset vaikutukset kehoni hyvinvointiin. Minulle joogassa on tärkeää hetkeen pysähtyminen ja kehon sekä mielen kuunteleminen. Harjoittelen astanga- ja hathajoogaa sekä teen päivittäin hengitys / meditaatioharjoituksia. Valmistuin Yoga Alliancen hyväksymästä RYT 200 Hathajooga-opettajakoulutuksesta vuonna 2020 ja opiskelen säännöllisesti joogaa erilaisilla kursseilla.

Olen ohjannut virtaavaa voimajoogaa sekä rauhallisempaa Slow-joogaa. Korostan opettamisessa tarkkaa ja turvallista harjoittelua sekä käytän apuvälineinä joogatiiliä, vöitä ja tyynyjä. Tunneillani opit mm. tietoista läsnäoloa sekä hengityksen ja kehon tarkkailua.Vapaa-ajalla sydäntäni lähellä on luonnossa liikkuminen koiran kanssa.

🕉 Hannele Heinonen 🕉


”Aloitin Astangajoogan syksyllä 2011, ilmoitin alkeiskurssilla tulleeni etsimään joogasta mielenrauhaa, ja on sitä vuosien varrella varmaan löytynytkin, mutta ei se helppoo oo ollu, kun on vilkas mieli.
Hetki sitten käteeni tatuoitiin, muistukseksi itselleni ja muille: ”Päästän irti. Antaudun.” Mun tunneilla opetellaan yhdessä päästäämän irti, antaudumme harjoitukselle ja annamme sen viedä mukanaan.
Astangajoogaharjoitus ja sen ohjaaminen ovat mun kotipesä, nautin erityisesti perinteen ja järjestyksen tuomasta rauhasta.
Joskus asanat saattavat tuottaa hymähdyksiä, naurua joskus kiukkuakin, mutta onneksi myös joogatunnilla erilaiset tunteet on sallittu.
Minua on valmennettu ja koulutettu Astangajooga ohjaajaksi Oulun Astangajooga yhdistys ry:ssä, ja olen ohjannut hieman yli 2 vuotta.
Juuri nyt myös Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus on loppusuoralla. Koulutuksen kautta tämä vannoutunut Astangafani tunnustaa ottaneensa omiin  viikkorutiineihinsa myös itselle uudenlaista tapaa tehdä joogaa, ja nauttivansa siitäkin kovasti. 
Odotan innolla, että näen mun tunneilla just sut!”

🕉 Satu Kokko 🕉

Kiinnostus terveyteen ja hyvinvointiin on vienyt minua eteenpäin niin opiskelu- kuin työelämässä. Aloitin ohjaajaurani 16-vuotiaana vuonna 2000 ja vuosien varrella olen valmentanut kaiken ikäisiä kamppailijoita ja kuntoilijoita, sekä yksilö- että ryhmätasolla. Liikunta-alan opintoni aloitin opiskelemalla liikuntaneuvojaksi kunto- ja terveysliikunta suuntauksella. Siitä eteenpäin olen opiskellut ja muokannut työnkuvaani elämäntilanteen ja kiinnostuksen mukaan. 

Joogasta innostuin useita vuosia sitten ja halusin kouluttautua opettajaksi.  Elämä töitä tekevänä kolmen lapsen äitinä toi haastetta polullani opettajaksi, sillä opettajaopinnot olivat pääasiassa etelässä. Kun lopulta löysin joogaopettaja opinnot Oulusta, päätin saman tien hypätä iloisin mielin mukaan. 

Joogaopettajana olen helposti lähestyttävä, iloinen ja sopivan vaativa. Haluan tarjota kanssajoogeille innostusta, haasteita, onnistumisen elämyksiä, sekä kehon ja mielen rauhoittumista. Nähdään tunneilla ❤

🕉 Heini Uusipaavalniemi 🕉

Aloitin joogan harjoittamisen 2011 Helsingissä asuessani. Harjoittelin monilla eri joogastudioilla, monien eri opettajien johdolla ja tutustuen moniin eri joogan suuntauksiin (mm. hatha, vinyasa flow, astanga ja yin). 2016 palasin takaisin kotikaupunkiini Rovaniemelle ja tällä hetkellä omaan harjoitukseeni kuuluu asana, pranayama, meditaatio sekä joogafilosofian opiskelu. Opettamisen aloitin keväällä 2019 ja kesäkuussa 2019 suoritin Gokul Hatha Yoga opettajakoulutuksen 200h. Gokul Yoga on Mahayogi Gokulacandra Dasin (Jani Jaatinen) opettama joogan harjoitusmuoto ja traditio sekä perusta omalle harjoitukselleni. Lasten joogaohjaajaksi valmistuin Perhejooga koulutuksesta 2021 ja raskausjoogaa olen opiskellut mm. äitiysjoogaopettaja Hanna-Mari Niemisen opetuksessa oman raskauteni aikana, sillä olen myös kahden ihanan lapsen äiti.