Pop Up Yoga Oulu Opettajat


🕉 Maria Kauppi  🕉

12-07-06.55.51

Maria Kauppi on Pop Up Yoga Oulun ja Rovaniemen perustaja. Marian pitkä – melkeinpä elämän mittainen joogaura alkoi jo 13-vuotiaana (-93). Sen jälkeen mattoa on rullattu auki niin Kiinassa, Berliinissä kuin Kaliforniassa asuessa.

Kuntokeskuksista 1999 jumppahommista aloittaneen Marian joogan ohjauskokemusta ei ihan noin pitkältä ajalta löydy vaan joogan ohjaaminen alkoi vasta 2000- luvun alussa. Maria on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja ja kouluttautunut Hathajooga ohjaajaksi, pilates opettajaksi sekä käynyt lukuisia workshoppeja ja koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisimpänä isompana kokonaisuutena Villa Mandalan RYT 200 ja Tiibetiläinen äänimaljakoulutus. Tällä hetkellä Maria opiskelee myös oman mentorin Katja Liljan opastuksessa. Maria kouluttautuu vuosittain ja ylläpitää ammattitaitoaan osallistumalla workshoppeihin ja kursseille säännöllisesti. Maria on toiminut myös (FAF) Personal Trainerina vuodesta 2002 ja Trainereiden kouluttajana (FAF) vuodesta 2015. Tällä hetkellä Maria toimii Pop Upin 250h Joogaopettajakoulutuksen pääkouluttajana parinaan Katja.

Joogaa ei Marian tunneilla lokeroida vaan mennään fiiliksen mukaan – päivän tunteen mukana, Maria on mm. vienyt joogaa Crossfit saleille sekä Suomessa että ulkomailla! Marian tunnilla on tekemisen meininki – hyvällä fiiliksellä, rentoutumista ja turvallisuutta unohtamatta! Jooga menee päästä varpaisiin ja sinäkin tulet jäämään siihen koukkuun!

Marian ja koko Pop Upin meininkiä kuvastaa parhaiten Pop Upin arvot: ilo, yhteenkuuluvuus ja turvallisuus.

(Kuva: Niina Sulkala)

Workshopit ja leirit  missä Maria opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Katja Karppinen 🕉

_12-07-08.48.38

Ihanan, valoisan ja erittäin ammattitaitoisen Katjan ohjaajaura alkoi jo -94. Joogaan ja pilatekseen Katja tutustui heti tuolloin, mutta omana harrastuksenaan. Joogan ohjaaminen alkoi hathajooga koulutuksella 2010 ja nyt Katja valmistuu toukokuussa -18 Yoga Alliancen hyväksymästä Villa Mandalan RYT 200 Joogaopekoulutuksesta ja suuntaa sen jälkeen Tiibetiläisen äänimalja- ja sointukylpy koulutukseen.

”Olen ohjannut dynaamisen joogan lisäksi tuolijoogaa sekä alkeisjoogaa senioreille. Jokainen joogatuntini on oma kokonaisuutensa ja ryhmänsä mukainen. Teemme paljon dynaamisia harjoitteita, mutta ennen kaikkea nautimme joogan tuomasta hyvästä olosta sekä omasta itsestämme.
Pilateksen ohjaamisen aloitin muutama vuosi joogan jälkeen käytyäni Pilateksen 1 ja 2 tason kurssit. Omaksi suosikiksi nousikin välineistä pilatespallo.” – Katja kertoo.

Katja toimii myös Pop Upin 250h Joogaopettajakoulutuksen toisena kouluttajana Marian kanssa.

(Kuva: Niina Sulkala)

Workshopit ja leirit  missä Katja opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Merja Turunen 🕉

_12-07-07.34.36

Merja on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja, joka painottaa tunneillaan erityisesti tarkkaa linjaustyöskentelyä, jotta harjoitus olisi mahdollisimman turvallinen ja laadukas.

Joogaan hän tutustui vuonna 2006 Astangajoogan kautta ja on sen jälkeen harjoitellut mm. Iyengarjoogaa ja Kundaliinijoogaa ja käynyt vuosien varrella useita eri joogaohjaajakursseja. Nykyinen tapa tehdä ja opettaa asanaharjoitusta on joko hidas ja rauhallinen Slow Yoga tai vauhdikas ja lennokas Flow Yoga. Ihania molemmat!

Joogan kaverina rentouden etsimisessä Merja käyttää mielellään myös sointukylpyjä tiibetiläisillä äänimaljoilla. (Kuva: Niina Sulkala)

Workshopit ja leirit  missä Merja opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Jenni Holländer 🕉

cof

Löydettyäni oman tieni joogan pariin syntyi halu jakaa tätä upeaa traditiota eteenpäin. Olen käynyt kokonaisvaltaisen joogaohjaajakoulutuksen sekä lapsijoogaohjaajakoulutuksen (barnyoga.com). Tunneillani kannustan jokaista harjoittelemaan omaa kehoa kuunnellen, sitä sopivasti haastaen. 

Rauhoittavien sointukylpyjen pitäminen on tiibetiläisen äänimaljahoidon koulutuksen myötä noussut tärkeäksi tavaksi tukea niin omaa kuin asiakkaiden hyvinvointia. Maljojen harmonisesta soinnista pääsetkin nauttimaan kanssani Pop Upin kautta usein esimerkiksi ohjaamieni tuntien alku-ja loppurentoutuksissa ja pidemmistä sointukylvyistä päiväretriiteillä ja tapahtumissa. 

Päiväni kuluvat yliopistolla, missä opiskelen varhaiskasvatuksen opettajaksi. Lempeys, aito läsnäolo ja tekemisen ilo ohjaavat opetustyötäni niin lasten kuin aikuistenkin parissa.

Workshopit ja leirit  missä Jenni opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Riikka Bergdahl 🕉

riikka

Ohjausmaailmassa tieni vei pilateksen ja joogan pariin kuntoutettuani selkävaivani näiden loistavien lajien avulla. Ohjaajataustaani värittävät monipuoliset lajit ja tukeva pohja työlleni löytyy liikunnanohjaajatutkinnosta. Erikoistuttuani valmennukseen olen tehnyt töitä myös taitoluistelijoiden parissa sekä Helsingissä että Oulussa.

Olen käynyt ryt200 -joogaohjaajakoulutuksen Janne Kontalan opissa ja STOTT pilates -ohjaajakoulutuksen. Vastikään kouluttauduin fascioiden maailmaan (FaschiaMethod), mikä tuo uutta buustia tunneilleni. Asiakkailta otan palautetta kiitollisena vastaan selkeistä näytöistä ja hyvistä opetustaidoista. Merkitystä saattaa olla myös opettajan pedagogisilla opinnoilla, jotka kävin YTM tutkinnon kylkeen. Keho on viisas ja sitkeän herkkä opettaja, jonka viesteistä löytyy uusia kerroksia ja aina vaan lisää oivalluttavaa.

Workshopit ja leirit  missä Riikka opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Tiitta Kartiovaara 🕉

tiitta

Tiitta on tehnyt monipuolisesti töitä terveys- ja liikunta-alalla yli 20 vuotta yrityksissä, yhdistyksissä, firmoissa, yksityisillä saleilla, seuroissa, kansalaisopistoissa jne. Ryhmä- ja yksilöohjaustyön lisäksi hän on toiminut mm. erityisopettajana aikuisoppilaitoksessa (ARLAINSTITUUTTI) aineina liikunta ja terveyskasvatus, liikkumistaito sekä ergonomia, hierojana yrityksissä sekä kuntotestaajana.

Tiitalta löytyy koulutustaustaa niin pitkän liikunnanohjaajakoulutuksen (LOT Pajulahti, erik erityisryhmät) kuin hieroja-, ravintovalmentaja- ja opettaja (AOKK) muodossa. Lisäopinnot ovat vieneet mukanaan mm. Pilates Health ohjaajatutkinnnon, seikkailukasvatusopintojen (Tornio HUMAK), yrittäjän ammatti- ja tuotekehitystutkintojen (RASTOR) pariin.

Joogaharrastus alkoi vuosia sitten Helsingissä Astangajoogalla ja vuosien varrella innostus eri joogamuotoja kohtaan on kasvanut. Viimeiset kaksi vuotta intohimona on perinteisten lattiajoogamuotojen lisäksi ollut akrojooga.

Monipuolinen tausta näkyy myös Tiitan ohjaustyylissä, “tirehtööriltä” löytyy kaikille sopiva tyyli ja tapa harrastaa joogaa tai pilatesta. Huolelliset linjaukset, vartalon hyvä kannattelu, hyvä hengitys sekä omaa kehoa haastava ja salliva harjoittelu takaavat turvallisen sekä mielekkään kehon ja mielen harjoituksen. Onnistumiset, yhdessä tekemisen ilo ja elämyksellisyys kuuluvat keskeisesti Tiitan tunneille.


🕉 Saara Pudas 🕉

Saara.jpg

Aloitin joogan opiskeluaikanani noin 10 vuotta sitten. En ole koskaan ollut kovin liikunnallinen, mutta astangajoogasta sain välittömästi sellaisen kokemuksen, että tiesin sen olevan juttuni. Joogaharjoitus jäi valmistumisen ja perheen perustamisen jälkeen muutamaksi vuodeksi, koska nykyisellä kotipaikkakunnallani ei ollut joogaa tarjolla.

Joogasta tuli kunnolla osa jokapäiväistä elämääni neljä vuotta sitten, kun lähdin mukaan Anne Nuotion kaksivuotiseen astangajoogakoulutukseen. Olen myös valmistunut Villa Mandalan RYT200-koulutuksesta ja kesällä olen menossa saman kouluttajan yinjooga-koulutukseen. Astangajooga on minulle edelleen tärkein harjoitus ja opiskelen tällä hetkellä myös Anne Nuotion kanssa hänen kehittämäänsä sakraalijoogaa.

Säännöllinen joogaharjoitus ja joogafilosofia avaavat minulle koko ajan uusia oivalluksia elämästä ja olemisesta. Jooga, pohjoinen luonto ja perheeni ovat tärkeimmät voimavarani ja loputtomat kiitollisuuden aiheeni. Opettajuus on minulle uutta ja jännittävää, mutta odotan innolla tulevia kursseja ja erityisesti Pop upin Marian kanssa järjestettävää Lapin retriittiä kotikylässäni Kilpisjärvellä. Mielestäni jooga sopii täydellisesti yhteen kauniin, karun, herkän ja samalla niin voimakkaan tunturiluonnon kanssa!

Workshopit ja leirit  missä Saara opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit

Katariina ”Kata” Porthan

kata

Pitkän ohjaajakokemuksen omaava Kata on aurinkoinen ja ammattitaitoinen joogaopettaja ja pilatesohjaaja. Moni Katan tunneilla käyvä ihastuu Katan rauhoittavaan ja lempeään ääneen muun muassa Katan yin jooga ja sointukylpyohjauksissa. Kata on kouluttautunut jooga- ja pilatesohjaajakoulutuksien lisäksi myös tuki- ja liikuntaelinvaivaiset huomioivien tuntien (selkäpilates) ohjaajaksi. Kata soveltaa tunnin sisällön juuri Sinulle sopivaksi.


🕉 Seija Koskela 🕉

Seija

Kuva: Miika Hämäläinen

Seija on ammatiltaan mm Fysioterapeutti. Hän on myös Villa Mandalasta valmistunut joogaopettaja (RYT200 & YinJooga). Hän on toiminut kuntosaleilla ryhmäliikuntaohjaajana noin 15 vuoden ajan. Ohjauskokemusta on kertynyt niin rauhallisten sekä kovempien tuntien puolelta runsaasti.

Intohimona Seijalla on toiminnallinen harjoittelu sekä anatomiset linjaukset joogaharjoittelussa.


🕉Heli Karila 🕉

Heli.JPG

Helin on valmistunut joogaopettajaksi (RYT200) ja yinjoogan opettajaksi Villa Mandalasta, Loviisasta. Lisäksi Heli on osallistunut useisiin erilaisiin joogaworkshoppeihin vuosien varrella.

Liikuntaharrastukset monissa eri muodoissa ovat liikuttaneet Heliä jo teini-iästä lähtien. Jooga tuli hänen elämäänsä mukaan reilu kuusi vuotta sitten. Intensiivinen joogaharjoittelu johti siihen, että Heli hakeutui joogaopettajaopintoihin.

Helille selkiytyi kuitenkin joogaopettajaopintojen aikana entistä enemmän se, että hän haluaa opettaa joogaa muillekkin ja sitä kautta jakaa ”ilosanomaa” lajin tuomasta hyvästä olosta kehoon ja mieleen.


🕉Marru Iso-Ahola 🕉

mokinrappusilla_parempi2

Mie löysin yin- ja flowjoogan pariin vuonna 2015 ja opiskelin joogaopettajaksi Villa Mandalassa, josta valmistuin maaliskuussa 2020 joogaopettajaksi. Suoritin syksyllä 2020 Yintonics – konseptin ensimmäisen koulutusosion, jossa syvennyimme yinjoogaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen.

Ohjaan lempeää, palauttavaa hathajoogaa ja aloitan kuluvan syksyn aikana yinjoogan, kiinalaisen lääketieteen ja akupainannat yhdistävien Yintonics – workshoppien ohjaamisen. Omissa harjoituksissani ja opetuksessani yhdistyy luonnollinen, – ja kehotietoinen hengitys, joogafilosofia, asanaharjoitukset, pranayamat sekä meditaatio. Tiibetiläiset äänimaljat ovat usein osa tunteja, sillä ohjaan myös äänimalja- ja gongirentoutuksia.

🕉 Saana-Tuulia Lipponen  🕉

ST

Saana-Tuulia on pitkänlinjan kehollisuuden ammattilainen. Joogan ensi kokemukset tuli jo 90-luvulla kilpaurheilun vastapainona, mutta säännöllinen Joogan harjoittaminen alkoi 2009 Astanga Joogalla. Totesin tuolloin Joogan erinomaiseksi harjoitusmuodoksi tukemaan tanssijuuttani. Olen opiskellut Kokonaisvaltaiseksi Jooganohjaajaksi 200H ja omaan monen vuoden opiskelun ja työkokemuksen myös tanssin saralta. Nyt ohjaan myös useita Joogaryhmiä Rovaniemellä.

Minua kutsuu luonto, hiljaisuus ja hengittäminen sekä vastapainona liike, rytmi ja leikki. Pyrkimys tasapainoon ja omaan totuuteen on tie jota tutkin, ja on ilo jakaa se mahdollisimman monen kanssa.

🕉 Heidi Pohjonen  🕉

heidi.jpg

Heidi on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja yli 20 vuotta ja kouluttautunut STOTT Pilateksen ohjaajaksi. Heidi työskentelee lääkärinä ja on erityisen kiinnostunut liikunnan ennaltaehkäisevästä ja kuntouttavasta roolista. Pilates-tunneilla pyritäänkin huomioimaan nykytietämys ihmisen kehosta ja soveltamaan perinteisiä pilatesharjoituksia uudessa valossa. Heidi on myös alkanut perehtymään joogan maailmaan!

Workshopit ja leirit  missä Heidi opettaa löydät sivulta Workshopit ja leirit


🕉 Marjo Mätäsaho  🕉

marjo

Jooga ja kehon sekä mielen hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, PT, kasvatustieteen maisteri ja nyt opiskelen liikunnanopettajaksi. Joogaa ja pilatesta olen ohjannut jo pitkään, mutta mindfulness on uutuuteni. Tunneillani pyrin aitoon läsnäoloon, rauhaan ja liikunnan tuomaan iloon.


🕉 Anu Karoliina  🕉

Anu

Anu Karoliina on Pohjois-Suomen tyttöjä, mutta sittemmin kansainvälistynyt joogaopettaja. Jooga on ollut osa hänen elämäänsä 10 vuoden ajan. Hän on opiskellut ja opettanut Balilla, Suomessa ja Ranskassa, jonne hän on nyt kotiutunut. Hän haluaa kutsua sinut tuntemaan yhteyden todelliseen sisimpääsi joogan kautta ja kokemaan sen parantavan voiman ja ilon omassa elämässäsi. Anu on erikoistunut balilaislähtöiseen Jooga Pranalaan, mutta opettaa myös yin- , flow- ja hathajoogaa. Anu opettaa kesäisin Suomessa, mutta myös joogaretriiteissä ja workshopeissa kansainvälisesti


🕉 Kari Kauppi 🕉 

kari

Tiimimme tekninen vahvistus Kari on Pop Upin Videopalvelun ja muiden teknistä osaamista vaativien juttujen takana. Päivätyökseen Kari kehittää digitaalisia palveluita. Karin harrastuksiin kuuluu joogan lisäksi eräily, perhokalastus ja surffaaminen.


🕉 David Viala 🕉 

david

Pop Upin vahvistus Ranskasta tuo paljon toivottua Ashtanga joogaa Pop Upin Videopalveluun! David opettaa englanniksi.

Ashtanga jooga on ollut osa Davidin elämää vuodesta 2013 lähtien, jolloin hän päätyi lajin pariin kärsittyään selkäongelmista intensiivisen kiipeilyharrastuksensa vuoksi. Hän huomasi saavansa joogasta avun selkäongelmiinsa. Hän huomasi että kehon notkeus ja mielenrauha kehittyvät hiljalleen harjoituksen myötä. Jooga opetti hänelle myös että päämäärä ei ole niin tärkeä kuin harjoitus itsessään. Ajan myötä joogan fyysiset puolet alkoivat antamaan tilaa myös joogan hienovaraisemmille vaikutuksille mieleen ja koko olemukseen.
David on intohimoinen joogan, mutta myös luonnon ja permakulttuurin puolestapuhuja ja tällä hetkellä hän pyörittää päätyökseen urbaania permakulttuuri-farmia Montpellierissa, Etelä-Ranskassa. Farmilla hän myös opettaa joogaa säännöllisesti.

Practicing rock climbing from an early age, he defines himself above all as a climber.
In 2013, due to back problems linked to his intense climbing practice, he crossed the threshold of the Ashtanga Yoga Paris studio. He found his back problems disappear in a few weeks. Along the time he discovered that flexibility and patience are above all consequences of the practice, rather than a goal or a pre-requisite. Little by little, the physical aspects of the practice started to give way to much more subtle aspects of the yoga. David considers himself an eternal student and curious for life. He transmits his passion for yoga with pleasure and humility. He is also a passionate advocate for permaculture and loves to share his yoga classes in an urban permaculture farm, Oasis Citadine, he has created in Montpellier in the South of France.


🕉 Kaisa Pernu 🕉

Olen ammatiltani fysioterapeutti ja käynyt kokonaisvaltaisen joogaohjaajan opinnot. Nautin, elän ja hengitän ihmisyydessä kehollisuutta, työn sekä omien harrastusten kautta. Joogassa pidän tärkeänä kehon rajojen kunnioittamista sekä hyvää linjausta harjoittelun aikana. Vahva psykofyysinen lähestymistapa näkyy ohjauksessani, nautin rauhallisuudesta ja pysähtymisestä kehon äärelle. Olen ohjannut työssäni joogaa paljon erityisryhmille ja kehitänkin jatkuvasti joogaosaamistani myös terapiatyöskentelyn tueksi.

Kaisa


🕉 Marianne Hämäläinen 🕉

Marianne on aurinkoinen, läsnäoleva ja lempeä ohjaaja, jonka tunneille jokainen on sydämellisesti tervetullut. Hän on ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä vuosien ajan ja on kouluttautunut joogan saralla kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi (200h), lastenjoogaohjaajaksi sekä ilmajoogaohjaajaksi.
Mariannen tunneilla pääset vahvistamaan kokonaisvaltaista hyvinvointiasi lempeällä ja armollisella otteella. Joogan lisäksi Mariannen intohimona ovat mm. tanssi ja ilma-akrobatia.

Marianne