Pop Up Yoga Oulu Opettajat

 


🕉 Maria Kauppi  🕉

12-07-06.55.51

Maria on Pop Up Yoga Oulun ja Rovaniemen perustaja. Marian pitkä – melkeinpä elämän mittainen joogaura alkoi jo 13-vuotiaana (-93). Sen jälkeen mattoa on rullattu auki niin Kiinassa, Berliinissä kuin Kaliforniassa asuessa.

Ohjauskokemusta ei ihan noin pitkältä ajalta löydy vaan ohjaaminen alkoi vasta 2000- luvun alussa. Maria on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja ja kouluttautunut Hathajooga ohjaajaksi sekä käynyt lukuisia workshoppeja ja koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisimpänä Villa Mandalan RYT 200 ja Tiibetiläinen äänimaljakoulutus. Maria kouluttautuu vuosittain ja ylläpitää ammattitaitoaan osallistumalla workshoppeihin ja kursseille säännöllisesti.

Joogaa ei Marian tunneilla lokeroida vaan mennään fiiliksen mukaan – päivän tunteen mukana, Maria on mm. vienyt joogaa Crossfit saleille sekä Suomessa että ulkomailla! Marian tunnilla on tekemisen meininki – hyvällä fiiliksellä, rentoutumista unohtamatta! Jooga menee päästä varpaisiin ja sinäkin tulet jäämään siihen koukkuun! (Kuva: Niina Sulkala)


🕉 Minna-Mari Jurvansuu 🕉 

12-07-11.54.40

Ihana, aurinkoinen Minna-Mari!

Minna-Mari hurahti joogaan pari vuotta sitten ja sille tielle jäi, on se vaan niin ihanaa! Tie vei Kokonaisvaltaiseen joogaohjaajan koulutukseen ja sitä kautta ohjaamaan. Ensimmäinen ryhmäliikuntatunti tuli ohjattua paljon aikaisemmin, jo 1989. Minna-Mari on myös koulutettu LCA Life Coach.

Kehoa ja mieltä on kohdeltava hyvin, siksi lempeä, iloinen ja aina ryhmälle mahdollisimman sopiva jooga on Minna-Marin juttu. Tervetuloa kokemaan ”I love me”-liike ja monet muut ihanat jutut! (Kuva: Niina Sulkala)


🕉 Katja Karppinen 🕉

_12-07-08.48.38

Ihanan, valoisan ja erittäin ammattitaitoisen Katjan ohjaajaura alkoi jo -94. Joogaan ja pilatekseen Katja tutustui heti tuolloin, mutta omana harrastuksenaan. Joogan ohjaaminen alkoi hathajooga koulutuksella 2010 ja nyt Katja valmistuu toukokuussa -18 Yoga Alliancen hyväksymästä Villa Mandalan RYT 200 Joogaopekoulutuksesta ja suuntaa sen jälkeen Tiibetiläisen äänimalja- ja sointukylpy koulutukseen.

”Olen ohjannut dynaamisen joogan lisäksi tuolijoogaa sekä alkeisjoogaa senioreille. Jokainen joogatuntini on oma kokonaisuutensa ja ryhmänsä mukainen. Teemme paljon dynaamisia harjoitteita, mutta ennen kaikkea nautimme joogan tuomasta hyvästä olosta sekä omasta itsestämme.
Pilateksen ohjaamisen aloitin muutama vuosi joogan jälkeen käytyäni Pilateksen 1 ja 2 tason kurssit. Omaksi suosikiksi nousikin välineistä pilatespallo.” – Katja kertoo. (Kuva: Niina Sulkala)🕉 Merja Turunen 🕉

_12-07-07.34.36

Merja on Yoga Alliancen rekisteröimä joogaopettaja, joka painottaa tunneillaan erityisesti tarkkaa linjaustyöskentelyä, jotta harjoitus olisi mahdollisimman turvallinen ja laadukas.

Joogaan hän tutustui vuonna 2006 Astangajoogan kautta ja on sen jälkeen harjoitellut mm. Iyengarjoogaa ja Kundaliinijoogaa ja käynyt vuosien varrella useita eri joogaohjaajakursseja. Nykyinen tapa tehdä ja opettaa asanaharjoitusta on joko hidas ja rauhallinen Slow Yoga tai vauhdikas ja lennokas Flow Yoga. Ihania molemmat!

Joogan kaverina rentouden etsimisessä Merja käyttää mielellään myös sointukylpyjä tiibetiläisillä äänimaljoilla. (Kuva: Niina Sulkala)🕉 Jenni Holländer 🕉

12-08-09.52.03

Löydettyäni oman tieni joogan pariin, tiesin, että haluan jakaa tuon upean tunteen mahdollisimman monen muunkin kanssa.
Olen käynyt kokonaisvaltaisen joogaohjaajakoulutuksen sekä lasten joogaohjaajakoulutuksen (barnyoga.com). Tiibetiläisen äänimaljahoidon koulutus on käynnissä ja kehitän itseäni jatkuvasti erilaisten workshoppien ja kurssien kautta, viimeisimpänä muun muassa iyengaria sekä yin-joogaa. Lisäksi opiskelen varhaiskasvatuksen opettajaksi Oulun yliopistossa.
Jooga on tie, tule löytämään omasi! (Kuva: Niina Sulkala)

🕉 Riikka Bergdahl 🕉

riikkab

Pikku tyttönä Riikka katseli usein mummin joka aamuista joogatuokiota kiinnostuneena. Mummi teki jooga -asanoita sitkeästi sekä kotona että mökillä. Jooga hetkestä on jäänyt erityisesti mieleen mummin tekemä päälläseisonta. Jooga tuntui jännältä ja jotenkin erilaiselta – joitakin asanoita tuli myös kokeiltua itse tarkkailun ja ihmettelyn lomassa.

Vuodet vierivät ja tie vei liikunnanohjaaja opintojen (valmennuksen vaihtoehto) jälkeen Helsinkiin, Italiaan ja vuosien jälkeen takaisin Ouluun.  Yliopisto -opintojen (+opettajaopinnot) aikoihin Riikkaaloitti astanga joogan 2000 -luvun alussa. Hänellä tuli myös kokeiltua hatha -joogaa, mutta astanga tuntui siihen aikaan omemmalta.

Reilu kymmenen vuotta sitten Riikka kuntoutti silloiset sitkeät selkä -haasteensa pilateksella ja joogalla. Mutta myöhemmin raskauden jälkeen astanga ei tuntunut enää jostain syystä mielekkäältä. Välissä hän kouluttautui Prana beats -ohjaajaksi Villa Mandalassa Mia Jokinivan johdolla. Prana Beats -tunnilla yhdistyivät erilaiset tanssigenret (baletista aina hip hoppiin ja afroon) ja jooga. Myöhemmin Riikka kouluttautui pilates -ohjaajaksi: STOTT -pilateksessa yhdistyvät perinteinen pilates ja uusimmat tutkimustulokset tehokkaaksi ja turvalliseksi tavaksi harjoitella.

Riikka kouluttautui myös lasten joogaohjaajaksi ja Yoga Alliancen hyväksymäksi slow -joogaohjaajaksi (Ryt 200). Kiinnostuksen kohteita ovat myös erilaiset keho-mieli asiat ja ne kouluttautumiset ovat sitten erikseen. Riikka on saanut kiitosta selkeän tarkasta ja tehokkaasta opetuksesta, huumoria unohtamatta. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni.


🕉 Rita Porkka 🕉

12-07-11.41.42

Ensimmäiset omaan joogaharjoitteluuni liittyvät pohdinnat löytyvät pian neljänkymmenen vuoden takaa. Välissä oli kuitenkin vuosia, että jooga ei ollut mukana elämässäni. Liikuntaa olen harrastanut enemmän tai vähemmän koko ikäni ja osallistunut mm. useisiin pitkänmatkan juoksutapahtumiin. Saliharjoittelu ja uinti ovat olleet niin ikään tärkeitä henkireikiä kiireisessä arjessa. Noin 10 vuotta sitten aloitin säännöllisemmän joogaharjoittelun ja sen jälkeen olen kokeillut eri joogalajeja sekä osallistunut lukuisiiin työpajoihin sekä intensiivikursseille.

Kalevalaisena jäsenkorjaajana ihmiskehon haasteet ja mahdollisuudet ovat minulle jatkuva innostuksen lähde. Alkuvuodesta 2019 valmistun kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi Sonja Kemppaisen johdolla. (Kuva: Niina Sulkala)


🕉 Tiitta Kartiovaara 🕉

Tiitan tasapaino

Tiitta on tehnyt monipuolisesti töitä terveys- ja liikunta-alalla yli 20 vuotta yrityksissä, yhdistyksissä, firmoissa, yksityisillä saleilla, seuroissa, kansalaisopistoissa jne. Ryhmä- ja yksilöohjaustyön lisäksi hän on toiminut mm. erityisopettajana aikuisoppilaitoksessa (ARLAINSTITUUTTI) aineina liikunta ja terveyskasvatus, liikkumistaito sekä ergonomia, hierojana yrityksissä sekä kuntotestaajana.

Tiitalta löytyy koulutustaustaa niin pitkän liikunnanohjaajakoulutuksen (LOT Pajulahti, erik erityisryhmät) kuin hieroja-, ravintovalmentaja- ja opettaja (AOKK) muodossa. Lisäopinnot ovat vieneet mukanaan mm. Pilates Health ohjaajatutkinnnon, seikkailukasvatusopintojen (Tornio HUMAK), yrittäjän ammatti- ja tuotekehitystutkintojen (RASTOR) pariin.

Joogaharrastus alkoi vuosia sitten Helsingissä Astangajoogalla ja vuosien varrella innostus eri joogamuotoja kohtaan on kasvanut. Viimeiset kaksi vuotta intohimona on perinteisten lattiajoogamuotojen lisäksi ollut akrojooga.

Monipuolinen tausta näkyy myös Tiitan ohjaustyylissä, “tirehtööriltä” löytyy kaikille sopiva tyyli ja tapa harrastaa joogaa tai pilatesta. Huolelliset linjaukset, vartalon hyvä kannattelu, hyvä hengitys sekä omaa kehoa haastava ja salliva harjoittelu takaavat turvallisen sekä mielekkään kehon ja mielen harjoituksen. Onnistumiset, yhdessä tekemisen ilo ja elämyksellisyys kuuluvat keskeisesti Tiitan tunneille.


🕉 Saara Pudas 🕉

Saara.jpg

Aloitin joogan opiskeluaikanani noin 10 vuotta sitten. En ole koskaan ollut kovin liikunnallinen, mutta astangajoogasta sain välittömästi sellaisen kokemuksen, että tiesin sen olevan juttuni. Joogaharjoitus jäi valmistumisen ja perheen perustamisen jälkeen muutamaksi vuodeksi, koska nykyisellä kotipaikkakunnallani ei ollut joogaa tarjolla.

Joogasta tuli kunnolla osa jokapäiväistä elämääni neljä vuotta sitten, kun lähdin mukaan Anne Nuotion kaksivuotiseen astangajoogakoulutukseen. Olen myös valmistunut Villa Mandalan RYT200-koulutuksesta ja kesällä olen menossa saman kouluttajan yinjooga-koulutukseen. Astangajooga on minulle edelleen tärkein harjoitus ja opiskelen tällä hetkellä myös Anne Nuotion kanssa hänen kehittämäänsä sakraalijoogaa.

Säännöllinen joogaharjoitus ja joogafilosofia avaavat minulle koko ajan uusia oivalluksia elämästä ja olemisesta. Jooga, pohjoinen luonto ja perheeni ovat tärkeimmät voimavarani ja loputtomat kiitollisuuden aiheeni. Opettajuus on minulle uutta ja jännittävää, mutta odotan innolla tulevia kursseja ja erityisesti Pop upin Marian kanssa järjestettävää Lapin retriittiä kotikylässäni Kilpisjärvellä. Mielestäni jooga sopii täydellisesti yhteen kauniin, karun, herkän ja samalla niin voimakkaan tunturiluonnon kanssa!

Katariina ”Kata” Porthan

kata

Pitkän ohjaajakokemuksen omaava Kata on aurinkoinen ja ammattitaitoinen joogaopettaja ja pilatesohjaaja. Moni Katan tunneilla käyvä ihastuu Katan rauhoittavaan ja lempeään ääneen muun muassa Katan yin jooga ja sointukylpyohjauksissa. Kata on kouluttautunut jooga- ja pilatesohjaajakoulutuksien lisäksi myös tuki- ja liikuntaelinvaivaiset huomioivien tuntien (selkäpilates) ohjaajaksi. Kata soveltaa tunnin sisällön juuri Sinulle sopivaksi.


🕉 Seija Koskela 🕉

Seija

Kuva: Miika Hämäläinen

Seija on ammatiltaan mm Fysioterapeutti. Hän on myös Villa Mandalasta valmistunut joogaopettaja (RYT200 & YinJooga). Hän on toiminut kuntosaleilla ryhmäliikuntaohjaajana noin 15 vuoden ajan. Ohjauskokemusta on kertynyt niin rauhallisten sekä kovempien tuntien puolelta runsaasti.

Intohimona Seijalla on toiminnallinen harjoittelu sekä anatomiset linjaukset joogaharjoittelussa.


🕉Heli Karila 🕉

Heli.JPG

Helin päivätyö on myyntiä, markkinointia ja toimistohommia ja hän on valmistunut Villa Mandalasta joogaopettajaksi (RYT200). Lisäksi Heli on osallistunut useisiin erilaisiin joogaworkshoppeihin vuosien varrella.

Liikuntaharrastukset monissa eri muodoissa ovat liikuttaneet Heliä jo teini-iästä lähtien. Jooga tuli hänen elämäänsä mukaan reilu viisi vuotta sitten. Intensiivinen joogaharjoittelu johti siihen, että Heli hakeutui joogaopettajaopintoihin.

Motivaatio joogaopettajaopintoihin oli oman osaamisen syventäminen ja opiskelujen aikana Helille on selkiytynyt entistä enemmän se, että hän haluaa opettaa joogaa muillekin ja sitä kautta jakaa ”ilosanomaa” lajin tuomasta hyvästä olosta kehoon ja mieleen.


🕉Marru Kurtti 🕉

Marru

Marru työskentelee Rovaniemellä tiibetiläisten äänimaljojen parissa: hän tekee yksilörentoutuksia ja ohjaa ryhmille suunnattuja sointukylpyjä. Hän on toimii myös Naiseuden voima Rovaniemi-ryhmän ohjaajana naistenpiirissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa Marru Marmelaadi-blogin kirjoittaminen, perinteinen jooga sekä joogapyöräavusteiset harjoitukset. Marru on suorittanut LumiYogaWheel ohjaajakoulutuksen syksyn aikana ja tammikuussa aloittaa joogaopettajan opinnot Villa Mandalassa (RYT200).


🕉 Saana-Tuulia Lipponen  🕉

ST

Saana-Tuulia on pitkänlinjan kehollisuuden ammattilainen. Joogan ensi kokemukset tuli jo 90-luvulla kilpaurheilun vastapainona, mutta säännöllinen joogan harjoittaminen alkoi 2009 Astagajoogalla. Totesin tuolloin joogan erinomaiseksi harjoitusmuodoksi tukemaan tanssijuuttani. Nyt valmistun pian kokonaisvaltaiseksi jooganohjaajaksi. Omaan monen vuoden työkokemuksen tanssin saralta, niin opettajana, ohjaajana, koreografina kuin tanssijanakin ja nyt opetan ja ohjaan myös useampaa joogaryhmää Rovaniemellä.

Minua kutsuu luonto, hiljaisuus ja hengittäminen sekä vastapainona liike, rytmi ja leikki. Pyrkimys tasapainoon ja omaan totuuteen on tie jota tutkin, ja on ilo jakaa se mahdollisimman monen kanssa.